Βιβλίο
Θέματα διδακτικής φυσικών επιστημών
Η συγκρότηση της σχολικής γνώσης

Δημήτρης Κολιόπουλος
Ευθύνη Σειράς: Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 219
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-455-112-5
Επιστήμες της Αγωγής
Ονομασία Υποσειράς: Διδακτική: Αναλυτικά Προγράμματα: Αξιολόγηση
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.36€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-11-2006)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο τη συστηματική μελέτη του αναλυτικού προγράμματος φυσικών επιστημών στις διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες από τη σκοπιά των μετασχηματισμών που υφίσταται η επιστημονική γνώση όταν καθίσταται αντικείμενο προς διδασκαλία.

Η μελέτη αυτή συμβάλλει στο να κατανοηθεί θεωρητικά αν και πώς είναι δυνατόν να διαμορφωθεί ένα αντικείμενο προς διδασκαλία που αφορά τις φυσικές επιστήμες. Επίσης, προσφέρει μεθοδολογικές προσεγγίσεις για την ανάλυση, το σχεδιασμό και την αξιολόγηση συγκεκριμένων προγραμμάτων διδασκαλίας, σχολικών εγχειριδίων ή άλλου εκπαιδευτικού υλικού σχετικού με τη φυσική. Τέλος, είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως εργαλείο (επι)μόρφωσης των εκπαιδευτικών, ώστε να συνειδητοποιήσουν τα χαρακτηριστικά και τα όρια του πλαισίου στο οποίο εργάζονται, καθώς και να διευκολύνουν το σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση της διδασκαλίας τους.

Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ερευνητές της Διδακτικής των φυσικών επιστημών.