Βιβλίο
Ευριπίδου Μήδεια

Ευριπίδης
Επιμέλεια: Donald J. Mastronarde
Μετάφραση: Δήμητρα Γιωτοπούλου
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 538
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-1991-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Medea
Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς
Σημειώσεις: Copyright: Cambridge University Press, 2002. Εισαγωγή, φιλολογική επιμέλεια, σχόλια: Donald J. Mastronarde. Επιμέλεια μετάφρασης: Μενέλαος Χριστόπουλος. Περιλαμβάνεται μόνο το αρχαίο κείμενο του έργου, σε αναθεωρημένη έκδοση.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 32.61€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-03-2010)
Περίληψη:

Η έκδοση αυτή επιδιώκει, τουλάχιστον εν μέρει, να αντικαταστήσει τη μνημειώδη σχολιασμένη έκδοση της "Μήδειας" από τον D. L. Page (Οξφόρδη, 1938).

Ενσωματώνει τα πορίσματα της σύγχρονης φιλολογικής και παπυρολογικής έρευνας και περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο σε αναθεωρημένη έκδοση, συνοδευόμενο από σύντομο κριτικό υπόμνημα. Η εισαγωγή του συγγραφέα αναλύει την τραγωδία ως ιστορία εκδίκησης, αξιολογεί τα κίνητρα που ωθούν την ηρωίδα στην επιμονή της να θανατώσει τα παιδιά της και ερευνά τον αντίκτυπο που θα είχε στη συμπάθεια του αθηναϊκού κοινού προς το πρόσωπο της η τριπλή ιδιότητα της Μήδειας ως γυναίκας, βάρβαρης και μάγισσας.

Η εισαγωγή περιλαμβάνει και ενότητες για τη γλώσσα και το ύφος της τραγικής ποίησης.
Στα σχόλια δίνονται μορφολογικές και συντακτικές επεξηγήσεις, ιδιαίτερα χρήσιμες για τους φοιτητές που μελετούν το έργο, καθώς και πιο εξειδικευμένες παρατηρήσεις για το λεξιλόγιο, τις δραματικές τεχνικές, τη σκηνική παρουσίαση και τη βαθύτερη ερμηνεία της τραγωδίας.