Βιβλίο
Βασικές αρχές μακροοικονομικής

Πάνος Μουρδουκούτας
Μετάφραση: Ανδρέας Σοκοδήμος
Αθήνα
Κλειδάριθμος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 352
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-209-815-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Macroeconomics
Κυκλοφορεί
Τιμή: 26.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-01-2011)
Περίληψη:

Ποιες είναι οι πηγές του πληθωρισμού και της ανεργίας; Πώς επιλέγει η κοινωνία ποια προϊόντα θα παράγει; Πώς καθορίζονται οι τιμές των προϊόντων; Πρέπει το κράτος να ασκεί κάποιον έλεγχο; Τα ερωτήματα είναι αναρίθμητα και η Οικονομική είναι η επιστήμη που παρέχει τις έννοιες, τα εργαλεία και τις θεωρίες, για να κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα και να αξιολογούμε τις εναλλακτικές λύσεις.
Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, καθώς τα οικονομικά προβλήματα είναι συνυφασμένα με πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, και είναι δύσκολο να απομονωθούν και να μελετηθούν από μία μόνον οπτική γωνία. Με ποιο τρόπο όμως το καταφέρνουν οι οικονομολόγοι; Πώς επιλέγουν τα ζητήματα που θα μελετήσουν; Πώς αναπτύσσουν και ελέγχουν τις οικονομικές θεωρίες; Πώς μπορούν οι φοιτητές να τις μάθουν και να τις εφαρμόζουν;
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στα προβλήματα, τις έννοιες, τις θεωρίες και τις εφαρμογές της Οικονομικής. Εξετάζονται μακροοικονομικά θέματα, που αφορούν την οικονομία όταν αυτή εξετάζεται ως ενιαίο σύνολο. Για να γίνει το βιβλίο φιλικό προς το χρήστη και να αντικατοπτρίζει τις τάσεις της εποχής μας, η μέθοδος που εφαρμόζεται βασίζεται στους παρακάτω άξονες:
- Οι έννοιες και οι θεωρίες εφαρμόζονται σε ζητήματα του πραγματικού κόσμου.
- Τα παραδείγματα είναι σύγχρονα και αντανακλούν το διαπολιτισμικό μίγμα της παγκόσμιας οικονομίας.
- Πραγματοποιείται ανάλυση των οικονομιών χωρών που τα τελευταία χρόνια τράβηξαν πάνω τους μεγάλο μέρος της προσοχής, όπως η Ιαπωνία και οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
- Πραγματοποιείται μια έρευνα στους σύγχρονους τομείς της Οικονομικής της Υγείας και της Βιομηχανικής Πολιτικής.