Βιβλίο
Οι ομορφότερες παραλίες της Κρήτης
Οδηγός των κρυφών γραφικών τοποθεσιών κατά μήκος των κρητικών ακτών

Alberta Galla
Michele Buonsanti
Μεταφραστής: Ρόζμαρι Τζανάκη
Εικονογράφος: Cristina Cazzanello
Φωτογράφος: Σπύρος Σπύρου
Φωτογράφος: Michele Buonsanti
Ηράκλειο Κρήτης
Mystis Editions
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 122
Σχήμα: 22χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6655-10-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.87€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-07-2010)
Περίληψη:

Ο οδηγός αυτός είναι αποτέλεσμα πολλών "εκστρατειών" των συγγραφέων στην Κρήτη, σε αναζήτηση των μυστικών παραλιών του νησιού: θέσεις σχεδόν "κρυφές" που συχνά μπορεί να τις φτάσει κανείς μόνο με τα πόδια, απόμεροι τόποι στις άκρες φαραγγιών ή σε κοιλάδες χωρίς τουριστικές υποδομές. Γι' αυτό θα χρειαστείτε έναν καλό χάρτη, διάθεση για περιπέτεια, λαχτάρα να εξερευνήσετε το νησί, καθώς και τον βασικό εξοπλισμό και προμήθειες για τα δύσβατα μονοπάτια και τις εκδρομές που παρουσιάζονται.
Ο οδηγός αυτός απευθύνεται κυρίως σε "αληθινούς περιηγητές", που προτιμούν ν' αποφεύγουν τα πλήθη και να κάνουν το δικό τους. Έτσι διαλέξαμε διάφορες τοποθεσίες και προσπαθήσαμε να δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να πάτε εκεί. Την ίδια στιγμή, σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας κάποιες από τις πρώτες μας εντυπώσεις όταν ανακαλύψαμε τα γοητευτικά αυτά μέρη για πρώτη φορά.
Πολλές από τις παραλίες βρίσκονται κοντά σε θέσεις ιστορικού ή θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Έτσι αναφέρουμε περιστασιακά τους μινωικούς, δωρικούς, ελληνικούς και ρωμαϊκούς αρχαιολογικούς χώρους, τις εκκλησίες της βυζαντινής περιόδου, καθώς και τις οχυρώσεις και τα φρούρια που μαρτυρούν τη μακρά περίοδο της Βενετοκρατίας.
Για να δώσουμε μια πλήρη εικόνα των ακτών του νησιού, ο οδηγός μας αναφέρει επίσης τις "γνωστές" παραλίες, ή τουλάχιστον εκείνες που δεν είναι εντελώς "κρυφές".
Όταν αναλάβαμε το έργο αυτό, δεν είχαμε την πρόθεση να ανακαλύψουμε νέους παραθαλάσσιους παράδεισους. Μοναδικός μας σκοπός ήταν να μεταφέρουμε απλά τις δικές μας εμπειρίες (ως ενθουσιώδης περιηγητές) σε όλους όσους αποφεύγουν τα "εύκολα" και δεν θα ενδώσουν ποτέ στους πειρασμούς των κοινότυπων οργανωμένων τουριστικών πακέτων.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιάννης ΑσδραχάςΠαραλίες - εκδρομές στη μοναδική Κρήτη"Εξπρές"22/7/2012