Βιβλίο
Λάμπρος Ευταξίας
Ο βίος και η πολιτεία ενός ευπατρίδη

Συλλογικό έργο
Αντώνιος Γ. Βογιατζής
Κωνσταντίνος Κόλμερ
Στέλιος Λυδάκης
Μάρω Καρδαμίτση - Αδάμη
Αθήνα
Κάκτος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 190
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-382-728-3
Σημειώσεις: Πρόλογος: Αντώνιος Γ. Βογιατζής.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.99€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 08-12-2006)
Περίληψη:

Η ιστόρηση της ζωής του Λάμπρου Ευταξία κάνει γνωστό έναν άνθρωπο που έζησε, μπροστά στα φώτα αλλά και πίσω από αυτά, μια μακρά περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του τόπου και καταγράφει, με τρόπο αντικειμενικό και τολμηρό, τη συμμετοχή και την, άγνωστη και αγνοημένη στο μεγαλύτερο μέρος της, συνεισφορά του στον δημόσιο βίο της χώρας μας.

Αφηγείται, παράλληλα, την ακάματη προσπάθεια του φιλότεχνου και συλλέκτη που θέλησε να καταστήσει κληρονόμο ενός έργου ζωής την Αθήνα που αγάπησε. Που θέλησε να γίνει χορηγός του πολιτισμού της γης και να διασώσει πολύτιμα στοιχεία της ιστορίας της για τις νεότερες γενιές.

Πάνω απ' όλα, όμως, σκιαγραφεί τον άνθρωπο -φέρνει στο φως τη γνήσια και αληθινή μορφή του ανθρώπου που βρισκόταν πίσω από το όποιο επίσημο αξίωμα άσκησε ή από την εικόνα που σχηματιζόταν εκάστοτε υπό το φως της επικαιρότητας.

Και δίπλα του παρελαύνουν (και κρίνονται) οι συμπρωταγωνιστές του στη μεγάλη σκηνή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου κατά τις μεταπολεμικές δεκαετίες, σε μια αληθινή τοιχογραφία της πρόσφατης ιστορίας μας.

Οδυσσέας Χατζόπουλος