Βιβλίο
Περιβαλλοντική πολιτική και οικολογική κρίση

Ευριπίδης Παπαδημητρίου
Υπεύθυνος Σειράς: Δημήτρης Βενιέρης
Υπεύθυνος Σειράς: Χρίστος Παπαθεοδώρου
Υπεύθυνος Σειράς: Μαρία Πετμεζίδου
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 358
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-603-4
Κοινωνική Πολιτική
Περιέχει Βιβλιογραφία
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 20.29€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 13-12-2006)
Περίληψη:

Αυτό που σήμερα αποτελεί το λεγόμενο περιβαλλοντικό ζήτημα έχει διαφοροποιηθεί ως προς το περιεχόμενο και τις διαστάσεις του από το πρόβλημα της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος με τη στενή του έννοια.
- Η ανάδυση παγκόσμιας εμβέλειας περιβαλλοντικών προβλημάτων, οι ποικίλες εκφάνσεις και οι πολυσχιδείς επιδράσεις τους στην καθημερινότητα των ατόμων όχι μόνο έχουν συμβάλει στο μετασχηματισμό της συζήτησης για τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, για τα αίτια και τις διαστάσεις της οικολογικής κρίσ��ς, αλλά προβάλλουν επίσης πιεστικά την ανάγκη για μεταβολή συγκεκριμένων αντιλήψεων και πρακτικών.
- Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το εγχείρημα της σύναψης μιας διεθνούς συμμαχίας για την αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης και για την προώθηση του στόχου ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης έχει να ξεπεράσει τα εμπόδια της ύπαρξης ποικίλων υπερεθνικών συμφερόντων και ανταγωνισμών, διαφορετικών εθνικών στόχων και διοικητικών παραδόσεων, καθώς και την ύπαρξη διαφορετικών επιπέδων ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών ανά την υφήλιο.
- Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να μυήσει τον αναγνώστη σε ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Επιδιώκει να συμβάλει στην κατανόηση της ευρύτητας του τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας, της συνθετότητας των διαδικασιών για τον προσδιορισμό περιβαλλοντικών στόχων και για την επιλογή των κατάλληλων για την επίτευξη τους εργαλείων, καθώς και της ποικιλομορφίας των παραγόντων που -άμεσα ή έμμεσα- επιδρούν σ' αυτές.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: