Βιβλίο
Εγκλουβή Λευκάδας: Ένα χωριό μια ιστορία
Γυναίκες - ιέρειες της γης, η γιορτή της φακής και οι βόλτοι

Ελεονώρα Φιώρου
Φωτογράφος: Ελεονώρα Φιώρου
Αθήνα
Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 256
Σχήμα: 25χ25
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 56.05€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-12-2006)
Περίληψη:

...Πώς μπορεί να μείνει κανείς ασυγκίνητος από την έμπνευση, τις πρωτοβουλίες και ενέργειες ανθρώπων, που αγαπούν με πάθος τον τόπο τους, ζωντανεύουν μνήμες, διασώζουν παραδόσεις και συνεχίζουν με οποιοδήποτε κόστος να βγάζουν στην επιφάνεια τις βαθιές ρίζες της ιστορίας ανθρώπων και φύσης, ώστε να διαιωνίσουν το χρέος όλων μας απέναντι στον τόπο και τους ανθρώπους που τους γέννησαν! Αναλογίζομαι πόσο φτωχός είναι ο κόσμος και πόσο τιποτένιο είναι το Έθνος, όταν αγνοούν την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους. Πώς να μείνω ασυγκίνητος μπροστά στην προσπάθεια ενός ανθρώπου που με πάθος και με έρωτα και κόστος δυσανάλογο των δυνατοτήτων του, παλεύει να φέρει στην επιφάνεια τον τόπο του, παραδίνοντας τη συνέχεια στις επερχόμενες γενεές!
Ο άνθρωπος αυτός, η Ελεονώρα Φιώρου, ποτισμένη με αδιάσπαστο πάθος συνέχειας και σοβαρή επιμέλεια, δίνει στο παρόν Λεύκωμα, ανάγλυφα το ερωτικό της πάθος για τους ανθρώπους, τη φύση και την ιστορία του μικρού, γοητευτικού, μαγευτικού, ηρωικού χωριού της Εγκλουβής.
Στις σελίδες του Λευκώματος ξετυλίγεται η ιστορία του χωριού, ο χαρακτήρας και οι ενασχολήσεις των ανθρώπων, το ψυχικό σθένος, η λεβεντιά και η υπερηφάνεια των Εγκλουβισάνων. [...] (Ξενοφών Ν. Βεργίνης, Βουλευτής Λευκάδας)