Βιβλίο
Τρεις μέρες στην Αβάνα
Ένας Αμερικανός φωτογράφος στην απαγορευμένη πόλη
Weekend in Havana: An American Photographer in the Forbidden City. Tres días en La Habana: Un fotógrafo americano en la ciulard prohibida

Robert A. McCabe
Φωτογράφος: Robert A. McCabe
Μετάφραση: Θεοδόσης Κοντάκης
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 141
Σχήμα: 27χ25
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-16-2225-5
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 31.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-01-2011)
Περίληψη:

"Η Αβάνα του Bob McCabe δεν είναι, βέβαια, η Αβάνα του Έρνεστ Χέμινγουεϋ ή της Άβα Γκάρντνερ ή του Γκράχαμ Γκριν. Πώς θα μπορούσε εξάλλου; Και όμως, ο λάγνος χαρακτήρας της δεν έχει χαθεί εντελώς [...] Όπως λέει στην εισαγωγή ο Bob McCabe, έμεινε μόνο τέσσερις μέρες στην Αβάνα, και αυτό το σύντομο της επίσκεψής του ίσως τον βοήθησε να εντείνει την προσοχή του. Λέει επίσης ότι εστίασε στους ανθρώπους. Δημιούργησε μια εξαιρετικά ποικιλόχρωμη συλλογή εικόνων, που προκαλεί πλούτο διαφορετικών εντυπώσεων".
Andrew Szegedy-Maszak

Οι 97 έγχρωμες φωτογραφίες του βιβλίου απεικονίζουν ένα λαό που εξακολουθεί να είναι ζεστός και φιλικός παρά τις στερήσεις που υφίσταται λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ και του καθεστώτος Κάστρο. Το βιβλίο του Robert McCabe "Ελλάδα. Τα χρόνια της αθωότητας (1954-1965)" (2004) είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα φωτογραφικά λευκώματα των τελευταίων ετών. Ακολουθώντας το πνεύμα των προηγούμενων βιβλίων του, οι φωτογρφίες της Αβάνας παρουσιάζουν την ίδια σχέση με τα φωτογραφιζόμενα αντικείμενα και την ίδια αίσθηση σύνθεσης που χαρακτηρίζουν γενικότερα το έργο του.