Βιβλίο
Τα σχολικά "Σκέφτομαι και γράφω" Β΄ δημοτικού
Και άλλες αναπτυγμένες εκθέσεις

Γιάννα Ηλ. Γρίβα
Σοφία Κ. Ραπτοπούλου
Επιμέλεια: Γιάννης Γαλανόπουλος
Εικονογράφηση: Χρήστος Δήμος
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
2006
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1996
σ. 235
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-360-785-4
Βιβλία για την Εκπαίδευση
Ονομασία Υποσειράς: Δημοτικό: Έκθεση
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 12.74€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-10-2009)
Περίληψη:

Οι Εκδόσεις Πατάκη, διατηρώντας την πρωτοπορία στο υπεύθυνο εκπαιδευτικό βοήθηµα, παραδίδουν στου.ς δασκάλους, γονείς και µαθητές τη νέα σειρά: Τα σχολικά Σκέφτομαι και Γράφω
για όλες τις τάξεις του δηµοτικού σχολείου.
Η καινούρια αυτή σειρά προσφέρει αναπτυγµένα τα "Σκέφτομαι και γράφω" (Εκθέσεις) των σχολικών βιβλίων "Η Γλώσσα μου", καθώς επίσης και µια µεγάλη ποικιλία αναπτυγµένων εκθέσεων µε θέµατα από το σχολικό, κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Στις εργασίες µας αυτές υπάρχουν επίσης θέµατα που καλείται ν' αναπτύξει ο µαθητής µε τη βοήθεια σχεδιαγραµµάτων ή εικόνων.
Με τα βιβλία µας αυτό δεν έχουµε στόχο να δώσουµε στους µαθητές τα θέµατα του "Σκέφτομαι και γράφω" και των άλλων εκθέ.σεων για αποµνηµόνευση ή αντιγραφή.
Επιθυµούµε τα αναπτυγµένα θέµατα να λειτουργήσουν ενισχυτικά στους µαθητές και να τους δείξουν τον τρόπο της δόµησης των εκθέσεων και τη χρήση του λόγου στη σωστή του διάσταση.
Θέλουµε να δώσουµε κάποιες ιδέες και κατευθύνσεις στο µάθηµα της έκθεσης-έκφρασης, ώστε τα θέµατα που θα κληθούν να αναπτύξουν οι µαθητές να έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ολοκληρωµένου γραπτού από πλευράς περιεχοµένου, σαφήνειας, πληρότητας και τεχνικής.