Βιβλίο
Ρασπούτιν, ο πατέρας μου
Μυθιστόρημα

Ρόμπερτ Αλεξάντερ
Μετάφραση: Τατιάνα Σταυρουλάκη
Αθήνα
Ψυχογιός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 366
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-453-151-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Rasputin's Daughter
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-02-2010)
Περίληψη:

Mετά τη σαρωτική επέλαση της Ρωσικής Επανάστασης, που γκρέμισε τον Νικόλαο και την Αλεξάνδρα από το θρόνο, δημιουργείται μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τις "σκοτεινές δυνάμεις" που επέφεραν την πτώση του Οίκου των Ρομανόφ. Όπως είναι φυσικό, η προσοχή τους στρέφεται στον Γκριγκόρι Ρασπούτιν, τον διαβόητο "άγιο" και θεραπευτή, που ήταν πάντα δίπλα σ' εκείνον το θρόνο.
Για να ανακαλύψει την αλήθεια, η επιτροπή ανακρίνει τη Μαρία, τη μεγαλύτερη από τα παιδιά του Ρασπούτιν, στα λεηλατημένα Χειμερινά Ανάκτορα. Εκεί, η Μαρία ζωντανεύει την εικόνα μιας Ρωσίας που ταλανίζεται από πολιτικές θύελλες.
Καθώς οι συνωμοσίες εναντίον του πατέρα της πληθαίνουν, η κοπέλα πρέπει να παλέψει με την αποκάλυψη της πραγματικής φύσης του Ρασπούτιν -τις αχαλίνωτες σωματικές ορέξεις του, τη μυστηριώδη σχέση του με την αυτοκράτειρα, τις φήμες για την ανάμειξη του σε μυστικές θρησκευτικές οργανώσεις- για να μπορέσει να τον σώσει από τους διώκτες του. Όταν αποτυγχάνει, δεν της μένει παρά μία επιλογή: να αποκαλύψει ποιοι τον σκότωσαν στην πραγματικότητα και ποια είναι τα ύπουλα μυστικά που οι δολοφόνοι του κρατούν ακόμα.
Χρησιμοποιώντας αρχεία πον ήταν χαμένα για χρόνια, ο Ρόμπερτ Αλεξάντερ μας προσφέρει μια δννατή και συναρπαστική ιστορία. Ένα βιβλίο που απεικονίζει μία από τις πιο θρυλικές και γοητευτικές περιόδους της Ιστορίας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΡασπούτιν, ο πατέρας μουΠεριοδικό "Τηλέραμα"12/7/2008