Βιβλίο
Σχήματα στο παράθυρο
7 ιστορίες παζλ για τη ζωγραφική του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα

Χαρούλα Χατζηνικολάου
Αναστασία Φωτοπούλου
Ζωγράφος: Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 16
Σχήμα: 30χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7671-62-2
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Περιέχει: 7 παζλ με ζωγραφιές του Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-01-2011)
Περίληψη:

Είμαι ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Νικολή. Γεννήθηκα στα 1906 στην Αθήνα, από οικογένεια παλιών καραβοκύρηδων. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, έγραφα και ζωγράφιζα.
Μεγαλώνοντας, σπούδασα ζωγραφική στο Παρίσι, όπου έκανα και τα πρώτα μου βήματα στην τέχνη.
Από τότε δεν έπαψα να εργάζομαι και να μελετάω. Στα μακρινά μου ταξίδια και στα ατελιέ μου, στο οικογενειακό αρχοντικό της Ύδρας, στην Κέρκυρα, στην Αθήνα, στο Λονδίνο. Και τι δε βγήκε απ' τα χέρια μου! Εικόνες για βιβλία, σχέδια για θεατρικές παραστάσεις και κτήρια, γλυπτά, χαρακτικά και, φυσικά, πίνακες. Πρωταγωνιστές τους η Ύδρα, μπαλκόνια και κήποι, το εργαστήρι μου. Ταυτόχρονα δίδασκα και -τι άλλο; - έγραφα. Ποιήματα, ιστορίες και τις σκέψεις μου για την τέχνη.
Όλα αυτά, σας τ' άφησα κληρονομιά μαζί με την Πινακοθήκη μου, στο σπίτι της οδού Κριεζώτου. Στα έργα μου πάντρεψα τα κατορθώματα της μοντέρνας τέχνης με την παράδοση του τόπου μας δημιουργώντας ένα μαγικό παζλ από χρώματα, σχήματα και πολύ-πολύ φως.
Το δικό μου κόσμο. Τι λέτε, ανοίγουμε μαζί ένα παράθυρο σ' αυτόν;"
Χωρίστε τα κομμάτια κάθε καρτέλας και κολλήστε το λευκό πλαίσιο-παράθυρο γύρω από την αντίστοιχη εικόνα του βιβλίου. Φτιάξτε με τα υπόλοιπα κομμάτια το παζλ της εικόνας και τοποθετήστε τα στο πλαίσιο.
Διαβάστε την ιστορία και το παράθυρο θ' ανοίξει σε έναν κόσμο ξεχωριστό.
Καλή σας διασκέδαση!