Βιβλίο
Μεταμόρφωση. Βρετανική τέχνη της δεκαετίας του '60
Έργα από τις συλλογές του British Council και του ιδρύματος Calouste Gulbenkian

Συλλογικό έργο
Μετάφραση:
Μετάφραση:
Μετάφραση:
Άνδρος
Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 108
Σχήμα: 30χ30
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Σημειώσεις: Κατάλογος για την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 26 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2005.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 35.67€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-02-2007)
Περίληψη:

Κατάλογος της έκθεσης "Μεταμόρφωση" που το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, σε συνεργασία με το British Council και το Ίδρυμα Calouste Gulbenkian, διοργάνωσε στο Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος στην Άνδρο, από τις 26 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2005.
Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση σημαντικών Βρετανών καλλιτεχνών της δεκαετίας του 1960. Ο τίτλος της, δανεισμένος από το ομότιτλο έργο της Bridget Riley (του 1964), που παρουσιάζεται στην έκθεση, υποδηλώνει την πρόθεση της έκθεσης να αναδείξει τις εικονογραφικές "μεταμορφώσεις" που ήταν το επακόλουθο των μεγάλων κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών της μεταπολεμικής περιόδου. Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, σχέδια και χαρακτικά από τα πλούσια αποθέματα Βρετανικής τέχνης στις συλλογές του Ιδρύματος Calouste Gulbenkian στη Λισαβόνα και του British Council στο Λονδίνο. Εστιάζει στα διάφορα ρεύματα που σημάδεψαν την Βρετανική τέχνη των αρχών της δεκαετίας του '60 και φιλοξενεί σημαντικά έργα κορυφαίων καλλιτεχνών της Βρετανικής Ποπ, αφηρημένη τέχνη από το βραχύβιο αλλά σημαντικό Situation Group και αφηρημένα έγχρωμα γλυπτά τα οποία αρχικά αποτελούσαν τεχνοτροπία του διάσημου γλύπτη Anthony Caro αλλά στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από μία ομάδα καλλιτεχνών που έμεινε γνωστή ως New Generation Group. Επίσης περιέχει σημαντικά έργα της πρώιμης περιόδου καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας όπως η Bridget Riley και ο Ηοward Hodgkin.