Βιβλίο
Η ζωή μου ένα τραγούδι

Πάνος Γεραμάνης
Επιμελητής: Βασίλης Λουμπρίνης
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 496
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-4375-5
Μαρτυρίες
Σημειώσεις: Πρόλογος: Λευτέρης Παπαδόπουλος. Εισαγωγικό σημείωμα: Βασίλης Λουμπρίνης.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-10-2008)
Περίληψη:

Το λαϊκό τραγούδι χρωστάει πολλά στον Πάνο Γεραμάνη. Ήταν ο άνθρωπος που το στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Αγάπησε όλους εκείνους τους αφανείς δημιουργούς και τους έφερε στο φως, δίχως να υπολογίζει ποτέ το κόστος και αδιαφορώντας για τις επιθυμίες των δισκογραφικών εταιρειών. Γι' αυτό και οι άνθρωποι του λαϊκού τραγουδιού αυτή την αγάπη τού την ανταπέδωσαν αληθινά.

Ήταν ακόμη μαθητής όταν πήρε για πρώτη φορά συνέντευξη από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Από τότε και μέχρι το τέλος της ζωής του πήρε συνεντεύξεις από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού: Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Βασίλης Τσιτσάνης, η Γιώτα Λύδια, η Πόλυ Πάνου, ο Γιώργος Μητσάκης, είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς πρωταγωνιστές αυτού του έργου ζωής.

"Η ζωή μου ένα τραγούδι" είναι ένα βιβλίο που ο Πάνος Γεραμάνης το ήθελε πολύ. Ένα βιβλίο αναφοράς, που τελικά εκδίδεται ως πολύτιμη μαρτυρία για τη λαϊκή μας μουσική, αλλά και ως μοναδική αναπαράσταση της ιστορίας της.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δημήτρης ΓκιώνηςΝα ’ταν τα νιάτα δυο φορές…"Εφημερίδα των Συντακτών"9/11/2013