Βιβλίο
Cinema Mexican: Μεξικανικός κινηματογράφος
Homage to Mexican Cinema

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Γιάννα Σαρρή
Ελένη Ράμμου
Leonardo Garcia Tsao
Carl J. Mora
Μαίρη Κιτροέφ
Μεταφραστής: Έλια Αποστολοπούλου
Μεταφραστής: Έλλη Πετρίδη
Μεταφραστής: Στέλλα Σταυρινοδάκη
Μεταφραστής: Κατερίνα Τζωρίδου
Υπεύθυνος Σειράς: Αθηνά Καρτάλου
Θεσσαλονίκη
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 71
Σχήμα: 28χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Film Pads 1
Σημειώσεις: Πρόγραμμα του ομότιτλου αφιερώματος στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (18-27 Νοεμβρίου 2005). Πρόλογος: Δέσποινα Μουζάκη, Γιάννα Σαρρή. Συνόψεις ταινιών: Μαίρη Κιτροέφ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.08€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-01-2011)
Περίληψη:

Η εθνική κινηματογραφία μιας χώρας μας φέρνει σε επαφή με τον πλούτο της παράδοσής της αλλά και με τη σύγχρονη, ζωντανή εικόνα της κοινωνίας της. Ο τρόπος με το οποίο η παράδοση και η σύγχρονη εκδοχή μιας χώρας γίνεται κινηματογράφος, συνθέτει τη μυθολογία της. Μέσα λοιπόν από το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στη μεξικανική κινηματογραφία, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Μεξικό, αυτή τη μεγάλη και γεμάτη αντιφάσεις χώρα.[...]

Το αφιέρωμα του 46ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον μεξικανικό κινηματογράφο εστιάζει κυρίως σε ταινίες της γενιάς του '90. Ξεκινώντας από τον μεγάλο Εμίλιο Φερνάντες, περνά στο αριστούργημα της μεξικανικής περιόδου του Μπουνιουέλ "Λος Ολβιδάδος" (με την καταπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γκαμπριέλ Φιγκουερόα) και παρουσιάζει στη συνέχεια τρεις από τους δημιουργούς που ξεκίνησαν στη δεκαετία του '60, τον Ρουμπέν Γκάμες, τον Πολ Λεντούκ και τον Φελίπε Καζάλς. Το αφιέρωμα καταλήγει σε μια σειρά από ταινίες που αντιπροσωπεύουν, με τον καλύτερο τρόπο, τη σημερινή εικόνα της μεξικανικής κινηματογραφίας. Το κοινό της Θεσσαλονίκης, το κοινό του Φεστιβάλ, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το σινεμά μιας μακρινής γεωγραφικά και ελάχιστα γνωστής, κινηματογραφικά, χώρας.

(από το εισαγωγικό σημείωμα της Δέσποινας Μουζάκη)