Βιβλίο
Εκπαιδευτικά
Τα αυτονόητα και ανεπίτευκτα

Έλλη Γιωτοπούλου - Σισιλιάνου
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 352
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-3434-7
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.42€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Η Έλλη Γιωτοπούλου-Σισιλιάνου υπήρξε μέλος του νεοσύστατου τότε (1965) Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το οποίο είχε αναλάβει την εφαρμογή της εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης των ετών 1964-1965, της σημαντικότερης που επιχειρήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Η οξύτατη αναταραχή που επικρατεί σήμερα στον τομέα της Εκπαίδευσης και η πληθώρα άρθρων που γράφονται από τους πάντες -ειδικούς και μη- με συχνές αναφορές στο παρελθόν, αλλά με πλήρη αποσιώπηση της Μεταρρύθμισης εκείνης της περιόδου, ώθησαν τη συγγραφέα στην απόφαση να παρουσιάσει αναλυτικότερα της ιστορία της εν λόγω Μεταρρύθμισης, τις ρηξικέλευθες αλλαγές που εισήγαγε και τον αμείλικτο πόλεμο που της έγινε.
Με πρόσφατα κείμενα αλλά και παλαιότερα άρθρα της αναφέρεται σε καίριες αδυναμίες στον τομέα της Μέσης Εκπαίδευσης που επανειλημμένα την έχουν προβληματίσει και στον τρόπο με τον οποίο κατά τη γνώμη της θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν.
Η συγγραφέας θεώρησε επίσης ότι ήταν επίκαιρη η αναδημοσίευση σειράς άρθρων της που είχαν γραφτεί με αφορμή την ίδρυση του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αναφέρεται, κυρίως, στις απαραίτητες προϋποθέσεις που επιβάλλονται για την ίδρυση από το Κράτος Ανωτάτων Ιδρυμάτων στην Περιφέρεια.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δημήτριος Κ. ΚονιδάρηςΑποσιωπήσεις και μαρτυρίες για την παιδείαΠεριοδικό "Πόρφυρας"127Απρίλιος-Ιούνιος 2008