Βιβλίο
Ο δρόμος για το Κατμαντού

Patrick Marnam
Μετάφραση: Κατερίνα Κανελλοπούλου
Ευθύνη Σειράς: Άρης Μαραγκόπουλος
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 179
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-437-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Road to Katmandu
Ξένη Λογοτεχνία: Σύγχρονη Βιβλιοθήκη
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.18€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-03-2007)
Περίληψη:

Το Κατμαντού είναι μια παραμυθένια πόλη - μαγική, πλούσια σε θρύλους και σε μύθους. Για πολλούς αιώνες, ο διαφορετικός πολιτισμός του Νεπάλ και η συγκλονιστικ�� φυσική του ομορφιά σαγήνευαν τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Στη δεκαετία του '60 και του '70, η διαδρομή από την Ευρώπη στην Ασία έγινε δημοφιλής ανάμεσα στους απογοητευμένους Δυτικούς, που αναζητούσαν τον Παράδεισό τους στην Ανατολή.
"Ο δρόμος για το Κατμαντού" είναι η εν μέρει πραγματική και εν μέρει φανταστική περιγραφή του προσκυνήματος που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας από την Τουρκία μέχρι το Νεπάλ, το 1968. Ταξίδεψε πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες χιλιόμετρα, περνώντας από την Άγκυρα στο Όρος Αραράτ, στην Τεχεράνη και τη Μεσέντ, στη Χεράτ, την Κανταχάρ και την Καμπούλ, στο Πεσαβάρ, το Λαχόρ και το Βαράνασι πριν φτάσει, τελικά, στο Κατμαντού.
Στην ουσία, πρόκειται για την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς που επαναστάτησε ενάντια στο κατεστημένο, μιας γενιάς που τελικά βρήκε -ίσως και έχασε- το δρόμο της. Είναι μια γοητευτική ματιά στο "δρόμο των χίπις" και των ανθρώπων που τον περπάτησαν, προτού οι φτηνές αεροπορικές μεταφορές προλάβουν να συρρικνώσουν τον κόσμο.