Βιβλίο
Ηλεκτρονικό χρήμα

Lorenz Muller
Επιμελητής: Σταύρος Α. Κάτσιος
Μεταφραστής: Σταύρος Α. Κάτσιος
Υπεύθυνος Σειράς: Σταύρος Α. Κάτσιος
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 231
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-02-2037-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Elektronisches Geld
Παγκοσμιοποίηση και Διακυβέρνηση
Σημειώσεις: Πρόλογος: Σταύρος Α. Κάτσιος. Συνεργάστηκαν σε αποσπάσματα του βιβλίου: Μαρία Μανώλη· Αναστασία Αναγνωστοπούλου· Κωνσταντίνος Σαλεπτσής.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 11.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-04-2007)
Περίληψη:

Η νομισματική κυριαρχία φαντάζει πλέον ως έκφραση μίας αξίωσης παρά ως περιγραφή μίας πραγματικότητας. Το κρίσιμο στοιχείο για το ηλεκτρονικό, όπως και για το συμβατικό χρήμα παραμένει το στοιχείο της προσδοκίας και της υπόσχεσης για την αξία που αντιπροσωπεύει. Οι υποσχέσεις αυτές θα αποκτήσουν απαξία μόλις δεχτούμε ψυχολογικά, ότι το ηλεκτρονικό χρήμα λειτουργεί, δηλαδή ότι γίνεται ευρέως αποδεκτή η αξία που ενσωματώνει.
Πέρα από κάθε τεχνική προσέγγιση, το χρήμα είναι πάνω από όλα προϊόν της ανθρώπινης νόησης και της αντίληψης για την αξία. Τα οράματα για αλλαγές στην υπόσταση, την οικονομική λειτουργία και την κοινωνικοπολιτική απαξία του χρήματος, δεν αφορούν την εγκατάλειψη και την κατάρρευση αλλά την συμπλήρωση του υφιστάμενου νομισματικού περιβάλλοντος με πιο ανοικτά συστήματα, ικανά να υποστηρίξουν νέες αντιλήψεις κοινωνικών και οικονομικών αξιών, και να ανταποκριθούν σε νέες ανθρώπινες ανάγκες. Άλλωστε το μέλλον δεν είναι ο μυθικός τόπος προορισμού μας, αλλά ο τόπος που δημιουργούμε μέσω των επιλογών μας. Ερευνώντας το μέλλον του χρήματος, ανακαλύπτουμε ένα μέλλον, στο οποίο η μεταρρύθμιση και η προσαρμοστικότητα δεν θα είναι καν επιλογές, θα είναι η καθημερινότητα μας.

Θέματα: