Βιβλίο
Πρώτα βήματα
Εγχειρίδιο για τη βασική εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Συλλογικό έργο
Φορέας: Διεθνής Αμνηστία. Ελληνική Επιτροπή
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Αθηνά Γιαννόγκονα
Μετάφραση: Κώστας Παπαχρήστος
Μετάφραση: Αγγελική Συλλιγαρδάκη
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 182
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-1995-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: First Steps
Βιβλία για την Εκπαίδευση: Βιβλία για Εκπαιδευτικούς
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.84€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-03-2012)
Περίληψη:

H εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τόσο θεμελιώδης για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ώστε μερικοί θεωρούν ότι σύντομα θα αποτελέσει τον τέταρτο βασικό άξονα της στοιχειώδους εκπαίδευσης στον πολιτισμό μας, ανάμεσα στην ανάγνωση, τη γραφή και την αρίθμηση. Η Διεθνής Αμνηστία αναπτύσσει δράση με σκοπό να εισαχθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στα αναλυτικά προγράμματα όλων των χωρών και διακηρύσσει ότι η εκπαίδευση, ως θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει όλα τα άλλα δικαιώματα.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που θα ήθελαν να υποστηρίξουν την κουλτούρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην τάξη, στο σχολείο και στους συναδέλφους τους, και περιέχει ένα πλήρες πρόγραμμα αρχικής εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στηρίζεται σε υλικό που έχει διαμορφωθεί από εκπαιδευτικούς-μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας και σήμερα αξιοποιείται από πληθώρα επαγγελματιών και ακτιβιστών του εκπαιδευτικού ή παιδαγωγικού χώρου, σε δεκάδες χώρες και γλώσσες.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται προτάσεις και ιδέες για την ενασχόληση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο διαθεματικών δραστηριοτήτων, παιχνιδιών και εργασιών.