Βιβλίο
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Ο άνθρωπος που ονειρευόταν την ισότητα μεταξύ λευκών και μαύρων

Σάντρα Καβαλούτσι
Μετάφραση: Μαρία - Ρόζα Τραϊκόγλου
Επιμέλεια: Tatjana Pauli
Ευθύνη Σειράς: Ennio Di Nolfo
Ευθύνη Σειράς: Massimiliano Guderzo
Ευθύνη Σειράς: Leopoldo Nuti
Αθήνα
Ημερησία
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 191
Σχήμα: 26χ20
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6698-24-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Martin Luther King
Πρόσωπα 8
Σημειώσεις: Πρόλογος: Πίνο Μπουοντζόρνο. Εκδοτική επιμέλεια: Εκδόσεις Καστανιώτη Α.Ε.. Copyright: Mondadori Electa S.p.A., Milano. Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 19.4.2007. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 6.53€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-04-2007)
Περίληψη:

[...] Ο Κινγκ υπήρξε ένας από τους πειστικότερους ρήτορες όλων των εποχών. Οι πεποιθήσεις του για τη μη βία δεν κλονίστηκαν ποτέ, παρά τους πάμπολλους πειρασμούς και τις απογοητεύσεις που δοκίμασε. Δεν τον σταμάτησαν οι βομβιστικές επιθέσεις που δέχτηκε στο σπίτι του, στο Μοντγκόμερι, ούτε οι διαρκείς απειλές κατά της ζωής της συζύγου του Κορέτα και των παιδιών του. Δεν τον τρόμαξε η καταδίωξη από το διευθυντή του FBI Έντγκαρ Χούβερ, που έδωσε εντολή να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του σπιτιού του και των ξενοδοχείων όπου κατέλυε, πεπεισμένος πως ήταν συνεργάτης των κομουνιστών.

Η αλήθεια είναι πως αυτό "το μεγάλο τύμπανο" που χτυπούσε για χάρη της ειρήνης και της αγάπης, όπως έλεγε ο ίδιος, υπήρξε ο σηματωρός για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την πολιτική και ηθική αναμόρφωση της κοινωνίας, για τη διαφυλετική και διαθρησκευτική συμφιλίωση. Γι' αυτόν το λόγο τα κηρύγματα, οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις του Κινγκ παραμένουν ακόμη και σήμερα επίκαιρα.[...]

(απόσπασμα από τον πρόλογο, Πίνο Μπουοντζόρνο)