Βιβλίο
Ζαστρόζι

Πέρσι Σέλεϊ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Ευθύνη Σειράς: Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Αθήνα
Το Ποντίκι
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 151
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6718-04-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Zastrozzi
Έργα και Συγγραφείς
Σημειώσεις: Εκτός εμπορίου: διανεμήθηκε μαζί με την εφημερίδα "Το Ποντίκι" στις 26.4.2007.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.04€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-09-2007)
Περίληψη:

Η κοντέσα Ματίλντα ντι Λορεντίνι είναι τρελά ερωτευμένη με τον Βερέτζι. Όταν ανακαλύπτει ότι εκείνος δεν την αγαπά, τον παγιδεύει στο κάστρο της και δίνει εντολή στην μυστηριώδη συνεργάτη της, τον Ζαστρόζι, να σκοτώσει την Τζούλια, τη γυναίκα που αγαπά ο Βερέτζι. Αλλά ο Ζαστρόζι έχει τα δικά του σχέδια...
Χρησιμοποιώντας επιδέξια τα κλασικά στοιχεία των λαϊκών γοτθικών έργων φρίκης, ο Σέλεϊ δημιουργεί μια δραματική ιστορία έρωτα και εκδίκησης. Αυτό το μικρό μυθιστόρημα, που εκδόθηκε για πρώτη φορά όταν ο Σέλεϊ ήταν μόλις δεκαοχτώ ετών, συνδυάζει το εφηβικό σφρίγος με το λογοτεχνικό ταλέντο.
Παρά τη σύντομη ζωή του, ο Σέλεϊ ήταν ένας από τους πρωτοπόρους και πιο σημαντικούς ποιητές του ρομαντικού κινήματος, και το έργο του είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αγγλική λογοτεχνία. Αν και εργάστηκε σε πολλά λογοτεχνικά είδη -από φυλλάδια και δοκίμια μέχρι νουβέλες και θεατρικά έργα- το μεγαλύτερο ταλέντο του ήταν η ποίηση. Ποιήματα όπως το "Οζυμανδίας" και το "Ωδή στον δυτικό άνεμο" θεωρούνται κλασικά.