Βιβλίο
QED
Κβαντική ηλεκτροδυναμική: Η παράξενη θεωρία του φωτός και της ύλης

Richard P. Feynman
Επιμέλεια: Νίκος Σιμάτος
Επιμέλεια: Αλέκος Μάμαλης
Μετάφραση: Νίκος Σιμάτος
Μετάφραση: Αλέκος Μάμαλης
Αθήνα
Κάτοπτρο
2007
σ. 238
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-6717-05-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: QED: The Strange Theory of Light and Matter
Σημειώσεις: Πρόλογος: A. Zee. Επανέκδοση: "Τροχαλία", 1985.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.44€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-02-2017)
Περίληψη:

Διάσημος για τη βαθιά γνώση του φυσικού κόσµου, την οποία παρουσίαζε µε ευφυή και ιδιότυπο τρόπο, ο βραβευμένος µε Νόµπελ Richard Feynman διέθετε επίσης και ένα εκπληκτικό χάρισμα στην εξήγηση δύσκολων εννοιών στο ευρύ κοινό.
Στο παρόν βιβλίο, ο Feynman µάς προσφέρει µια κλασική πλέον και έγκυρη εισαγωγή στην κβαντική ηλεκτροδυναµική, εκείνο δηλαδή το τµήµα της κβαντικής θεωρίας πεδίου που περιγράφει τις αλληλεπιδράσεις του φωτός µε τα φορτισµένα σωµατίδια. Χρησιµοποιώντας καθηµερινή γλώσσα, γεωµετρικές έννοιες, οπτικοποιήσεις και τα περίφηµα «διαγράµµατα Feynman», αντί για ανώτερα µαθηµατικά, ο Feynman µεταδίδει µε σαφή, ευχάριστο και πνευµατώδη τρόπο τόσο την ουσία όσο και το πνεύµα της κβαντικής ηλεκτροδυναµικής στον αµύητο αναγνώστη.
Ο νέος πρόλογος του A. Zee σε τούτη την οριστική έκδοση τοποθετεί το βιβλίο και τη γονιµοποιό συνεισφορά του συγγραφέα στην κβαντική ηλεκτροδυναµική στο ιστορικό τους πλαίσιο και τονίζει το µοναδικά ελκυστικό και διαφωτιστικό συγγραφικό ύφος τού Feynman.