Βιβλίο
Διαχείριση της γνώσης: ο παγκόσμιος ιστός και οι μονάδες πληροφόρησης
Πρακτικά: 14ο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών 1-3 Δεκεμβρίου 2005

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Αθήνα
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 475
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-87753-5-0
Σημειώσεις: Πρόλογος: Δημήτριος Νίνος, πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Χορηγός: εκδόσεις "Ίων". Διανέμεται δωρεάν. Περιλαμβάνονται περιλήψεις των εισηγήσεων στα αγγλικά.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Η ορθολογική και αποτελεσματική διαχείριση του τεράστιου και συνεχώς αυξανόμενου όγκου των επιστημονικών πληροφοριών έχει αναδειχθεί ως το σημαντικότερο, ίσως, έργο των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Από την άποψη αυτή οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες -κατεξοχήν οργανισμοί πληροφόρησης- αποκτούν όλο και σημαντικότερο ρόλο στην επιστημονική έρευνα και στην εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα. [...]
Κατά κοινή ομολογία η οργάνωση υπήρξε άψογη από κάθε άποψη, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάσαν οι εισηγήσεις ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται πολλοί απόφοιτοί μας.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η επιτυχής διοργάνωση του 14ου Συνεδρίου των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για να αναδειχθεί ο δυναμισμός του Τ.Ε.Ι Αθήνας και η επαγγελματική επάρκεια των αποφοίτων του.

(από τον πρόλογο του βιβλίου, Δημήτριος Νίνος)


[...] Στον παρόντα τόμο οι ανακοινώσεις παρουσιάζονται με τη σειρά που έγιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα και ακολουθούν οι αναρτημένες ανακοινώσεις. Στο τέλος του τόμου δημοσιεύονται οι περιλήψεις στα ελληνικά και τα αγγλικά, όπως τις έστειλαν οι εισηγητές. Στις ανακοινώσεις έχουν γίνει περιορισμένης έκτασης επεμβάσεις για να επιτευχθεί κατά το δυνατ��ν η ομοιομορφία, αφού πολλοί συγγραφείς δεν έλαβαν υπόψη τις συγκεκριμένες και λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν. Ουσιαστικά, η δουλειά του επιμελητή περιορίστηκε στον τρόπο της έντυπης παρουσίασης των ανακοινώσεων και γενικά στη μορφή που έλαβε ο τόμος. [...]

(από το εισαγωγικό σημείωμα του επιμελητή)