Βιβλίο
Σημάδια του Αιγαίου
Marks of the Aegean

Γιώργος Πίττας
Μετάφραση: Michael Eleftheriou
Αθήνα
Ποταμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 303
Σχήμα: 28χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6691-12-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 61.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-05-2007)
Περίληψη:

[...] Η σχέση μου με το Αιγαίο και τα νησιά του με καθόρισε. Μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω έναν κόσμο που με έκανε καλύτερο και σοφότερο σαν άνθρωπο. Βρήκα σ' αυτό την ουσία των πραγμάτων, που πέρα από βιωματική εμπειρία γίνεται πυξίδα σκέψης και κατεύθυνση ζωής.
Το βιβλίο αυτό είναι το αποτύπωμα όσων είδα, άκουσα και ένοιωσα γνωρίζοντας από κοντά τόπους και ανθρώπους. Είναι τα σημάδια όλων αυτών των εμπειριών μέσα μου.
Γιατί τα "Σημάδια του Αιγαίου" δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ταυτότητα των νησιών του. Είτε πρόκειται για φυσικές ομορφιές, είτε για ανθρώπινες επεμβάσεις, είτε για δραστηριότητες, είναι τα σημάδια που το κάνουν μοναδικό. Γιατί, παραλές τις αλλοιώσεις και τις επεμβάσεις πάνω στο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, τα σημάδια του Αιγαίου είναι εκεί. Άλλα πεθαμένα σαν αρχαιολογικά ευρήματα να στέλνουν τα μηνύματα της σοφίας τους, άλλα ημιθανή να θέλουν ένα φιλί ζωής, λίγες δόσεις ευαισθησίας, τρυφερότητας και φροντίδας για να αναστηθούν, να ζήσουν και να ξαναμπούν στην καθημερινότητα μας, και άλλα Ζωντανά να δίνουν δυναμικά ένα ηχηρό παρόν.
Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου όμως, το μεγαλύτερο κέρδος μου ήταν οι σημαδιακές γνωριμίες μου με τους ανθρώπους. Κάθε συνάντηση ήταν και μια συγκλονιστική βουτιά στο ήθος του Αρχιπελάγους. Βετεράνοι της βιοπάλης, απλοί λαϊκοί τεχνίτες, ψαράδες, αγρότες, που η ζωή και η σχέση τους με τη φύση τους έκανε σοφούς.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)