Βιβλίο
Το τραγούδι της ιεραποστολής

John Le Carré
Μετάφραση: Νεκτάριος Καλαϊτζής
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 409
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-897-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Mission Song
Bell Best Seller 897
Εξαντλημένο
Τιμή: 7.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-05-2007)
Περίληψη:

Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας, ταράζει και πάλι τα νερά με ένα μυθιστόρημα που εκθείασε σύσσωμη η κριτική.
Η ιστορία του Σάλβο, του επιτυχημένου μιγά διερμηνέα που η συνείδησή του αφυπνίζεται από μια σειρά αναπάντεχα γεγονότα, είναι "μια συναρπαστική ιστορία κυβερνητικής συνωμοσίας και προσωπικής λύτρωσης" (San Francisco Chronicle), που θίγει μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα του καιρού μας -τη φυλή, τον έρωτα, την ηθική του Τύπου, τους μετανάστες, τη δυτική πολιτική βοήθειας προς τις φτωχές χώρες. Και το κάνει "με τόση δύναμη και χάρη που ο αναγνώστης δεν μπορεί να την προσπεράσει" (The Denver Post).
Μια "ανατριχιαστικά πειστική ματιά στο επικίνδυνο πλέγμα των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων" (The New York Times Book Review), "μια ιστορία που λίγοι θα μπορούσαν να φτάσουν και κανείς να ξεπεράσει" ( The Observer) .

Ο Μπρούνο Σαλβαντόρ είναι ο νόθος γιος ενός Ιρλανδού καθολικού ιεραπόστολου και μιας Κονγκολέζας. Μεγάλωσε σε μια ιεραποστολή του Ανατολικού Κονγκό. Ύστερα μεταφέρθηκε σ' ένα ίδρυμα για τα κρυφά τέκνα της Ρώμης. Και θα 'μενε για πάντα ανεπιθύμητος παρίας, αν η μεικτή καταγωγή του δεν του έδινε το χάρισμα να γλιστρά με απίστευτη άνεση από γλώσσα σε γλώσσα...
Σήμερα είναι ένας διερμηνέας πρώτης κλάσεως, περιζήτητος από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Σίτι, από νοσοκομεία, δικαστήρια, ενίοτε -και αναπόφευκτα- κι από τις μυστικές υπηρεσίες του Στέμματος. Η επιτυχία του τον κάνει ανεκτό ακόμη και από την αριστοκρατική και κατάλευκη οικογένεια της συζύγου του Πενέλοπι, ανερχόμενης δημοσιογράφου των ταμπλόιντ.
Ο Σάλβο, όπως τον φωνάζουν όλοι, δείχνει απόλυτα αφομοιωμένος στην κοινωνία όπου ζει. Η πρώτη ρωγμή σ' αυτή τη βεβαιότητα θα είναι ένας καινούριος, παράφορος έρωτας που μπαίνει στη ζωή του. Η δεύτερη, το τηλεφώνημα που τον στέλνει επειγόντως σε ένα ανώνυμο νησί στη Βόρεια Θάλασσα, για να διερμηνεύσει σε μια άκρως μυστική διάσκεψη ανάμεσα σε Δυτικούς επενδυτές και πολέμαρχους του Ανατολικού Κονγκό.
Ο αμετανόητα αθώος, ιδεαλιστής Σάλβο πιστεύει ότι στη διάσκεψη Οι δυο κόσμοι θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν κι ο ίδιος μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσά τους. Αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια πολύ διαφορετική, βρόμικη πραγματικότητα, που τον συγκλονίζει. Και αναπάντεχα, αφυπνίζει την αφρικανική του συνείδηση...