Βιβλίο
Διδάσκοντας μαθηματικά
Για δημοτικό και γυμνάσιο. Μια αναπτυξιακή διαδικασία

John A. Van de Walle
Μετάφραση: Βούλα Αράπογλου
Επιμέλεια: Δήμητρα Ασημακοπούλου
Επιμέλεια: Σταματία Σταφυλίδου
Θεσσαλονίκη
Επίκεντρο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 636
Σχήμα: 27χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-458-025-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Elementary and Middle School Mathematics: Teching Developmentaly 6th edition
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 78.81€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Η μετάφραση στα ελληνικά της έκτης έκδοσης του "Διδάσκοντας μαθηματικά" έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με τη διδασκαλία των μαθηματικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο.
Σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου, το βασικό στοιχείο στα μαθηματικά είναι πολύ απλό: Τα μαθηματικά έχουν νόημα. Το μάθημα αυτό που για πολλά παιδιά φαντάζει δύσκολο, μπορεί να γίνει πολύ εύκολο και κατανοητό. Κάθε παιδί μπορεί να τον τρόπο του να πιστέψει ότι έχει τη δυνατότητα να βγάλει νόημα από τα μαθηματικά. Κάθε παιδί θα πρέπει να φύγει από το σχολείο πιστεύοντας στην ικανότητα να καταλάβει και να κάνει μαθηματικά.
Ο στόχος του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο τα παιδιά και τους γονείς να πιστέψουν ότι τα μαθηματικά έχουν νόημα και ότι μπορούν να τα κατανοήσουν μόνοι τους. Με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διδάξουν στα παιδιά να αντιμετωπίζουν τα μαθηματικά χωρίς το φόβο της αποτυχίας. Τα παιδιά θα πρέπει να αναπτύξουν την κατανόηση των μαθηματικών και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο να κάνουν μαθηματικά.