Βιβλίο
Punk
Η ιστορία του

Συλλογικό έργο
Φωτογράφος: Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Πάνος Τομαράς
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 288
Σχήμα: 28χ22
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-455-133-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Punk: The Whole Story
Σημειώσεις: Πρόλογος: Deborah Harry. Το σύνολο των κειμένων και το design είναι από το "Mojo Magazine".
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 38.72€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-05-2007)
Περίληψη:

Πριν από περίπου 30 χρόνια, κάτι άλλαξε στη Βρετανία όταν οι Sex Pistols εμφανίστηκαν βρίζοντας ανεξέλεγκτα σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, όπως επίσης και στην Αμερική, όταν οι Ramones εξαπέλυσαν τις δίλεπτες θορυβώδεις εκρήξεις τους, οι οποίες σύντομα θα γίνονταν το σήμα κατατεθέν τους.
Σε μια εποχή που η rock μουσική υποτίθεται ότι προκαλούσε, ενώ στην πραγματικότητα είχε γίνει αδιάφορη και υπερβολικά ανώδυνη, έφτασε το punk για να θέσει υπό αμφισβήτηση τα πάντα. Είχε τις ρίζες του στο παρελθόν, πολύ πριν τους Sex Pistols ή τους Ramones, ωστόσο ήταν αυτά ακριβώς τα συγκροτήματα, μαζί με ένα σύνολο αταίριαστους ομοϊδεάτες τους, που επέβαλαν το κίνημα: εδραίωσαν την ιδέα ότι τα πάντα -είτε στη μουσική, είτε στη μόδα, είτε στην τέχνη- ήταν ανοιχτά, αντικείμενο επεμβάσεων και "επανενεργοποίησης" στα χέρια μιας νέας γενιάς.
Η μοναδική αυτή έκδοση «φωτογραφίζει» την έξαψη της τριαντάχρονης πορείας του punk μέσα από τα λόγια των ίδιων των πρωταγωνιστών του. Τα συγκροτήματα αφηγούνται (σε εκ βαθέων συνεντεύξεις από τα αρχεία των περιοδικών Mojo και Q καθώς και της εφημερίδας Sounds), οι καλύτεροι rock φωτογράφοι της εποχής αποτυπώνουν σε φιλμ την περίοδο εκείνη και οι οπαδοί προσφέρουν αυθεντικά αναμνηστικά, συνθέτοντας έτσι την ιστορία του πιο επαναστατικού απογόνου της rock.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Τίνα ΜανδηλαράΟ «πόλεμος» των καταραμένων"Πρώτο Θέμα"2/11/2008