Βιβλίο
Η πηγή των ευχών

Maeve Binchy
Μετάφραση: Κλαίρη Λαϊνά
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 360
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-899-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Whitethorn Woods
Bell Best Seller 899
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-06-2007)
Περίληψη:

Το Ρόσμορ δεν είναι πια η ήσυχη, μικρή πόλη της Ιρλανδίας απ' όπου οι νέοι έφευγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Είναι ένα μέρος που ευημερεί και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες - τόσο ώστε, για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία προτείνεται η κατασκευή ενός περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.
Ο νέος δρόμος, όμως, θα περάσει μέσα από το δάσος όπου βρίσκεται η πηγή της Αγίας Άννας. Πολλοί τη θεωρούν θαυματουργή, συρρέοντας εκεί με κάθε είδους δεήσεις - προβλήματα υγείας ή συναισθηματικά, ακόμα και την αναζήτηση συζύγου. Για άλλους, όλα αυτά είναι απλώς προλήψεις. Κι έτσι, οι μέχρι πρότινος φιλήσυχοι και μονιασμένοι κάτοικοι του Ρόσμορ χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα...

Γύρω απ' αυτό το γεγονός, η Maeve Binchy συνθέτει, με απαράμιλλη δεξιοτεχνία, μια πλειάδα χαρακτήρων, που ο καθένας έχει να διηγηθεί την προσωπική του ιστορία, με ζωντάνια και συχνά με χιούμορ. Ένα μυθιστόρημα πολλών φωνών, που τις χρωματίζουν άλλοτε η αγάπη, άλλοτε η νοσταλγία, οι τύψεις, παλιές πικρίες και καινούριες ελπίδες και τις ενώνει πάντα η δύναμη και η αξεπέραστη ομορφιά της Ιρλανδέζικης γης.