Βιβλίο
Δίκτυα και διαδίκτυα υπολογιστών
Και εφαρμογές τους στο Internet

Douglas E. Comer
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Τάκης Άλβας
Μετάφραση: Δημήτρης Καρτσακλής
Μετάφραση: Γιώργος Διακονικολάου
Επιμέλεια: Παναγιώτης Φουληράς
Αθήνα
Κλειδάριθμος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 855
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-461-040-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Computer Networks and Internets with Internet Applications
Περιέχει: CD-ROM
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 69.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-01-2011)
Περίληψη:

Ο Douglas Comer, συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων και ειδικός στη δικτύωση υπολογιστών, οικοδομεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των τεχνολογιών που επιτρέπουν στο Internet να παρέχει υπηρεσίες εφαρμογών όπως η φυλλομέτρηση Ιστού και τα άμεσα μηνύματα (instant messaging).

Το βιβλίο προσφέρει μια εξαιρετική περιήγηση, η οποία καλύπτει τα πάντα, από τις εφαρμογές του Internet μέχρι τα χαμηλότερα επίπεδα μετάδοσης πακέτων. Περιγράφεται ο τρόπος διάταξης των πρωτοκόλλων σε επίπεδα και εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο οι υπηρεσίες ενός επιπέδου χρησιμοποιούνται από το αμέσως ανώτερο επίπεδο.

Πλήρως ενημερωμένο, το βιβλίο περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:
· UDP: Υπηρεσία μεταφοράς αυτοδύναμων πακέτων: Παρουσιάζει το πρωτόκολλο αυτοδύναμων πακέτων χρήστη από άκρο σε άκρο (end-to-end) και τον τρόπο χρήσης του. Το πρωτόκολλο UDP, παρόλο που κάποτε ήταν δευτερεύουσας σημασίας, αποτελεί σήμερα τη βάση για εφαρμογές εκπομπής και πολυεκπομπής, αλλά και για νέες εφαρμογές μεταφοράς ήχου και βίντεο.
· Μετάφραση διευθύνσεων δικτύου: Εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία NAT ξεπερνά τους περιορισμούς του Internet σχετικά με την κοινή χρήση μιας διεύθυνσης IP από πολλούς υπολογιστές, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό σε οικιακές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις μικρών επιχειρήσεων.
· Τηλεφωνία IP (VoIP): Εξετάζει τη συναρπαστική εφαρμογή του Internet· την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του Internet (VoIP). Περιγράφει τα ανταγωνιστικά πρότυπα της τηλεφωνίας IP, μεταξύ των οποίων πρωτόκολλα όπως το H.323, το Πρωτόκολλο Εκκίνησης Συνόδου (SIP), και το Megaco. Επίσης, παρουσιάζει ένα παράδειγμα συνόδου SIP.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD-ROM πολυμέσων (στα αγγλικά), με κινούμενες εικόνες, ίχνη πακέτων, περισσότερες από 200 φωτογραφίες εξοπλισμού δικτύωσης, κώδικα από το βιβλίο, και αντίγραφα προτύπων πρωτοκόλλων.