Βιβλίο
Η τελευταία αδελφότητα
Ιστορικό μυθιστόρημα

Ρόμπυν Γιανγκ
Μετάφραση: Χρύσα Τσαλικίδου
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 704
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-2219-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Brethren
Ξένη Λογοτεχνία
Ονομασία Υποσειράς: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 190
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.71€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-03-2012)
Περίληψη:

Από τις καυτές πεδιάδες της Συρίας ως τα βρόμικα σοκάκια του Παρισιού και του Λονδίνου, η "Τελευταία αδελφότητα" είναι η ιστορία του Γουίλ Κάμπελ, ενός νέου που ανδρώνεται σε καιρούς συνωμοσίας, πάθους, πολιτικών συγκρούσεων και πολέμων. Ο Γουίλ γαλουχήθηκε με τις αρχές και τον τρόπο ζωής του παντοδύναμου Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών. Και ενώ μία τραγωδία του παρελθόντος ρίχνει τη βαριά της σκιά στο μέλλον του, είναι αναγκασμένος να υποστεί τη μακρόχρονη σκληρή μαθητεία πλάι στο δύστροπο και οξύθυμο Εβεράρ. Καθώς προσπαθεί να επιβιώσει στη σκληρή πειθαρχία του Ναού, ο Γουίλ θα πασχίσει να καταλάβει πολλά από τα στοιχεία που απαρτίζουν τη ζωή του: το ίδιο του το παρελθόν, το επικίνδυνο μυστήριο που περιβάλλει τον Εβεράρ και τα συγκεχυμένα του αισθήματα για την Έλγουιν, μια δυναμική νέα γυναίκα που ο δρόμος της συνεχώς διασταυρώνεται με το δικό του.
Στο μεταξύ, στην Ανατολή ανέρχεται ένα καινούριο αστέρι. Όντας αδυσώπητος πολεμιστής και ιδιοφυής στρατιωτικός, ο Μπαϊμπάρς, πρώην σκλάβος, έχει γίνει ένας από τους λαμπρότερους στρατηγούς και ηγεμόνες της εποχής του. Στοιχειωμένος από τις κακουχίες των παιδικών και νεανικών του χρόνων, ωθείται από την άσβεστη δίψα να ελευθερώσει το λαό του από τους Ευρωπαίους εισβολείς στα πάτριά του εδάφη.

Με ρυθμούς που κόβουν την ανάσα και καταιγιστική δράση, η "Τελευταία αδελφότητα" ζωντανεύει τη συγκλονιστική εκείνη σύγκρουση πολιτισμών, που στη Δύση έμεινε στην ιστορία με ο όνομα "Σταυροφορίες".