Βιβλίο
Μαθηματικά Α΄ δημοτικού

Βασίλης Καραγιάννης
Εικονογράφηση: Θανάσης Γκιόκας
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 299
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-2292-7
Βιβλία για την Εκπαίδευση
Ονομασία Υποσειράς: Μαθηματικά Δημοτικού
Περιέχει: Ένθετο λύσεων των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.87€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-03-2013)
Περίληψη:

Το παρόν βοήθημα, με τίτλο: "Μαθηματικά Α΄ Δημοτικού", είναι μια πρωτότυπη και μεθοδική εργασία που έχει ως στόχο μέσα από ένα σύνολο δημιουργικών ενεργειών να βοηθήσει το μαθητή να οικοδομήσει απλά και σωστά τις σημαντικότερες μαθηματικές έννοιες και τεχνικές που ορίζονται από τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Είναι οργανωμένο και δομημένο σύμφωνα με την ύλη των νέων σχολικών βιβλίων (Βιβλίο μαθητή - Τετράδιο ασκήσεων-εργασιών), σε αντίστοιχα κεφάλαια και ενότητες, επαναληπτικά μαθήματα και κριτήρια αξιολόγησης, και λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με αυτά.

Οι ασκήσεις του είναι πρωτότυπες και κατάλληλα επιλεγμένες, ώστε να ερεθίζουν τη συνδυαστική και αντιληπτική ικανότητα του μαθητή για την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και να οξύνουν τη φαντασία του και να ενισχύουν τη διάθεση του για συνεχή και δημιουργική εργασία.

Τα επαναληπτικά μαθήματα και τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να σχετίζονται απόλυτα και να καλύπτουν τους στόχους της διδασκαλίας, αλλά και να παρέχουν τη δυνατότητα επανατροφοδότησης.

Πιστεύουμε πως το βοήθημα αυτό θα βοηθήσει σημαντικά το μαθητή της Α΄ τάξης να προσεγγίσει απλά, να κατανοήσει σωστά αλλά και να εμπεδώσει αποτελεσματικά τις πρώτες μαθηματικές έννοιες και τεχνικές.

(από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου)