Βιβλίο
Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer

Λουίς Σεπούλβεδα
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2007
σ. 79
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-88-6239-007-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Diario de un killer sentimental
Το Βήμα Βιβλιοθήκη· Ανάγνωση 13
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Opera", 1996. Copyright έκδοσης: Metropoli Spa (Gruppo Editoriale L' Espresso). Εκτύπωση & βιβλιοδεσία: Grafica Veneta Spa, Italy. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 10.8.2007.
Εξαντλημένο
Τιμή: 5.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-08-2007)
Περίληψη:

Ένας επαγγελματίας είναι πάντα επαγγελματίας, ασχέτως του ποιο είναι το επάγγελμά του. Ο επαγγελματίας που μας παρουσιάζει ο Λουίς Σεπούλβεδα είναι ένας στυγερός δολοφόνος ο οποίος παίρνει τις "παραγγελίες" του και τις εκτελεί με τρόπο άψογο και αποτελεσματικό. Στα 42 του χρόνια όμως χάνει κάπως τον άφθαστο επαγγελματισμό του επειδή, για πρώτη φορά στη ζωή του, ερωτεύεται. Επιτρέποντας στο συναίσθημα να μπει στη ζωή του ο δολοφόνος παύει να είναι τόσο κυνικός όσο πριν. Αρχίζει να έχει διλήμματα, μιλάει στον εαυτό του στον καθρέφτη, ενδιαφέρεται να μάθει τι είδους άνθρωπος είναι ο στόχος του. Με άλλα λόγια, η τεχνική του δεν είναι πλέον άψογη. Ωστόσο, ο ήρωας είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει την "παραγγελία" που τού έχει ανατεθεί. Άλλωστε είναι η τελευταία του. Τα αφεντικά του τον έχουν ειδοποιήσει ότι βγαίνει στη σύνταξη.

Το μυθιστόρημα εξιστορεί επτά μόλις ημέρες της ζωής αυτού του ανθρώπου. Ακολουθώντας τα ίχνη του τελευταίου υποψήφιου θύματός του, ο εκτελεστής μετακινείται από το ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο άλλο. Με πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος και πολύ χιούμορ, ο συγγραφέας ταξιδεύει τον αναγνώστη από τη Μαδρίτη στην Κωνσταντινούπολη και από τη Φραγκφούρτη στο Παρίσι και στο Μεξικό.

Το "Ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" ξεφεύγει από τα συνήθη θέματα του Λουίς Σεπούλβεδα: τις απέραντες εκτάσεις της Παταγωνίας, τα δάση, τη θάλασσα. Η δράση, αρθρωμένη σε σειρά γεγονότων, παρεξηγήσεων, συγκρούσεων, συναντήσεων και εξομολογήσεων του ήρωα, εκτυλίσσεται με ασθμαίνοντα ρυθμό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.

(εφημερίδα "La Repubblica", Ιταλία)