Βιβλίο
Pilates

José Rodriguez
Μεταφραστής: Μαρία Τσουκανά
Φωτογράφος: Antonio Beas
Υπεύθυνος Σειράς: Μηνάς Βιντιάδης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2007
σ. 192
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Pilates
Τα Νέα· Ειδικές Εκδόσεις
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Καλοκάθη", 2006 (Copyright: Libsa Editorial, Madrid). Ειδική έκδοση των εκδόσεων "Καλοκάθη" (ISBN 960-396-251-1, ISBN-13 978-960-396-251-9") για τον ΔΟΛ. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα - Σαββατοκύριακο" στις 11.8.2007.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Περίληψη:

Όταν ο Joseph H. Pilates ανακάλυψε τη μέθοδο του για μυϊκή ανάπτυξη στις αρχές του αιώνα XX, πιθανόν δε μπορούσε ούτε καν να φανταστεί την επανάσταση που επρόκειτο να προκαλέσει η μέθοδος του στον τομέα της σωματικής άσκησης.

Η μέθοδος Pilates αναπτύσσει τη δύναμη, την ισορροπία, τη συγκέντρωση και την αναπνοή, μέσω μιας σειράς ασκήσεων που πραγματοποιούνται στο έδαφος, στην οποία κυριαρχεί ένα σύστημα τέλειου σωματικού και πνευματικού ελέγχου, μια και προλαβαίνει και φροντίζει τους πόνους της πλάτης, δίνει σε όλους τους μυς μεγάλη ελαστικότητα και ανθεκτικότητα, πλάθει το σώμα και επίσης καταπολεμά αποτελεσματικά το στρες. Επιπλέον, μπορεί να γίνει οπουδήποτε και είναι όλοι ικανοί να την εκτελέσουν, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και ακόμη και αν δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία. Ένα πρόγραμμα μιας ή ακόμα και μισής ώρας είναι αρκετό για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, ν' αποκτήσετε μια αρμονική φιγούρα και να διατηρήσετε την σωματική σας υγεία.

Όλα αυτά βρίσκονται τώρα στα χέρια σας.