Βιβλίο
Έτσι, λόγος να γίνεται...
9 διηγήματα

Σταύρος Πετρακίδης
Αθήνα
Ίαμβος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 253
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89896-0-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-09-2007)
Περίληψη:

1. Μια πρόσκληση για τον επίσημο χορό του δημάρχου που βρέθηκε ανεξήγητα στην άθλια παράγκα του περιθωριακού ρακοσυλλέκτη, ήταν η αφορμή ν' αγνοήσει αυτός για πρώτη φορά το μήνυμα της μοίρας του. Ήταν όμως και η τελευταία.

2. Το ποτάμι με τα κατάμαυρα νερά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή τριών ανθρώπων, τίποτα όμως δε θα γινόταν αν δε μεσολαβούσαν δύο φόνοι κι ένας παράφορος έρωτας δύο νέων για την ίδια γυναίκα.

3. Τον κούκλο τον αγόρασε με χίλιες στερήσεις για να τον δώσει το εγγονάκι του. Ωστόσο, δεν ήταν γραφτό να τον χαρίσει ο ίδιος, όπως τόσο καιρό ονειρευόταν.

4. Ένας αφύσικος έρωτας, του καθωσπρεπισμού με τον υπόκοσμο, του πλούτου με την εξαθλίωση, της ωριμότητας με τη νιότη δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει στην κάθαρση, με τίμημα όμως δυο ζωές.

5. Ήταν σίγουρη ότι ο ανάπηρος άντρας θα σκότωνε κάποιον. Θα μπορούσε να τον σταματήσει , ρίχνοντας τον στον γκρεμό. Αλλά τι; Να κάνει ένα φόνο για να εμποδίσει έναν άλλο;

6. Ο λόφος του Αστεροσκοπείου στο Θησείο έκρυβε κάποιο μυστικό. Ο πιτσιρικάς του δημοτικού σχολείου χρειάστηκε ένα σκασιαρχείο και αρκετή περιπέτεια για να μπορέσει να το ξεδιαλύνει.

7. Οι δύο παλαίμαχοι πολεμιστές του '40 συναντήθηκαν τυχαία κι άρχισαν να αναπολούν τα παλιά. Η συνάντηση όμως αυτή έκρυβε και κάτι άλλο...

8. Φοβόταν οτιδήποτε υπήρχε γύρω του. Περισσότερο όμως έτρεμε το φόβο. Χρειάστηκε, βάφοντας τα χέρια του με αίμα, να συγκρουστεί με το φόβο για να πάψει να τον φοβάται.

9. Η μάνα φεύγει για να βρει τον τάφο του παιδιού της. Το παιδί έρχεται για να ζητήσει συγχώρεση από τη μάνα. Θα συναντηθούν; Μήπως όμως η μοίρα αποφάσισε διαφορετικά;

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΈτσι, λόγος να γίνεται... Περιοδικό "Τηλέραμα"2/8/2008