Βιβλίο
Γιαννούλης Χαλεπάς

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά
Επιμέλεια: Άρτεμις Ζερβού
Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα
Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά
Τώνια Γιαννουδάκη
Γιάννης Μπόλης
Ντένης Ζαχαρόπουλος
Giuliano Serafini
Μαρία Κλιάφα
Φωτογράφος: Ηλίας Ηλιάδης
Αθήνα
Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 387
Σχήμα: 29χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7791-33-7
Σημειώσεις: Χορηγός: Cosmote. Κατάλογος της έκθεσης "Γιαννούλης Χαλεπάς" που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της Εθνικής Γλυπτοθήκης μεταξύ 6 Φεβρουαρίου - 30 Σεπτεμβρίου 2007.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 50.96€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-09-2007)
Περίληψη:

Η αναδρομική έκθεση του Χαλεπά στην Εθνική Γλυπτοθήκη αποτελεί μια μοναδική πρόκληση στον χώρο της νεοελληνικής γλυπτικής: για πρώτη φορά εκτίθενται μαζί τα περισσότερα σωζόμενα έργα του καλλιτέχνη δίπλα σε έναν σημαντικό αριθμό σχεδίων δίνοντας αφορμή για μιαν επανεξέταση της σημασίας τους σε σχέση με την εποχή που δημιουργήθηκαν, αλλά κυρίως σε σχέση με την σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα.
Παρόλο που η βιβλιογραφία για τον Χαλεπά είναι τεράστια, παρόλο που πολλοί άξιοι μελετητές ασχολήθηκαν με την ζωή και το έργο του, εξακολουθούν να μένουν αινιγματικά τα έργα του με την σύγχρονη γλυπτική στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη γενικότερα. Καίριο ερώτημα παραμένει το γιατί είναι σημαντικό και επίκαιρο το έργο του Χαλεπά: ξεπερνάει το ιστορικό, μουσειακό ενδιαφέρον, μπορεί να προκαλέσει ζωντανό διάλογο με το σήμερα ή είναι μια δημιουργία απομονωμένη και ξεχωριστή που εξαντλείται στα χρονικά όρια της ζωής του; [...]

Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά
Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ