Βιβλίο
Πικάσο
Picasso

Anna Pou
Μετάφραση: Εύα Αδαμάκη
Ευθύνη Σειράς: Ανδρέας Παππάς
Ζωγράφος: Πικάσο
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 222
Σχήμα: 19χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6709-69-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Picasso
Βιβλιοθήκη Τέχνης
Σημειώσεις: Ισπανική έκδοση, από την οποία έγινε η μετάφραση: Ciro Ediciones S.A. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 28.9.2007.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-10-2007)
Περίληψη:

Αν και ο Πάμπλο Πικάσο ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, το έργο του συνεχίζει να αποτελεί εν μέρει αίνιγμα για τους ειδικούς. Αστείρευτος δημιουργός, ανέπτυξε μέχρι το θάνατό του, σε προχωρημένη ηλικία (91 ετών), συνεχή και έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Ανάμεσα στους πίνακές του, τα χαρακτικά, τις λιθογραφίες, τις ελαιογραφίες, τα κεραμικά, τα γλυπτά και τα κολάζ κανένα έργο δεν δείχνει σημάδια στείρας επανάληψης. Αντίθετα, ο Πικάσο χρησιμοποίησε τις πιο διαφορετικές μεταξύ τους τεχνοτροπίες για να πειραματιστεί και για να τις επανερμηνεύσει, καταθέτοντας συνεχώς νέες "προτάσεις". Έπινε χωρίς να χορταίνει απ' όλες τις πηγές, πάντα ανοιχτός στις καινοτομίες, όχι από φόβο μήπως ξεπεραστεί, αλλά αξιοποιώντας κάθε μέσο που θα τον βοηθούσε να βελτιωθεί. Επινόησε τον κυβισμό, φλέρταρε με τον σουρεαλισμό, τον κλασικισμό, τον εξπρεσιονισμό, χαράσσοντας κάθε στιγμή έναν προσωπικό και μοναδικό καλλιτεχνικό δρόμο που θα τον οδηγούσε στην παγκόσμια αναγνώριση.

Ένας τόμος με την πλήρη βιογραφία, τα έργα του μεγάλου ζωγράφου και αναλύσεις όλων των αριστουργημάτων του. Ακόμα, χρονολόγιο, ανθολογία κριτικών κειμένων, βιβλιογραφία και λίστα με τους χώρους όπου βρίσκονται δείγματα της τέχνης του.