Βιβλίο
Mondadori: Σύγχρονη παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια
Ιστορία: Από την εμφάνιση του ανθρώπου έως την εδραίωση των μεγάλων αυτοκρατοριών στην Ευρώπη

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Gabriella Greco
Επιμέλεια: Elisabetta Bovo
Renzo Rossi
Alessandro Arcangeli
Andrea Baffetti
Elisabetta Bovo
Alfredo Buonopane
Barbara Egidati
Rosa Ferrarese
Luigi Franco
Paolo Golinelli
Andrea Iannaccone
Rita Lucca
Ivano Mariotto
Ivano Palmieri
Giampaolo Righetti
Giovanni Zuanazzi
Μετάφραση: Τζένη Μπαριάμη
Μετάφραση: Φανή Γαϊτατζή
Μετάφραση: Δημήτρης Μπουζάνης
Μετάφραση: Γιώργος Παπαρίζος
Μετάφραση: Γιάννα Σκαρβέλη
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Επιμέλεια: Μαρία Αποστολοπούλου
Ευθύνη Υποσειράς: Θάνος Μοσχούδης
Αθήνα
Μοτίβο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 157
Σχήμα: 29χ24
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6610-59-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Α/Α Τόμου: 1
Αριθμός Τόμων: 1
Σημειώσεις: Copyright: εκδόσεις "Μondadori". Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Grafica Veneta Spa, Italy. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" στις 30.9.2007.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Περίληψη:

Με στόχο την πληρέστερη και σφαιρικότερη δυνατόν εικόνα το ανθρώπινου παρελθόντος, η ιστορία της "Σύγχρονης παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας", στους τέσσερις τόμους της, επιχειρεί μία επισκόπηση, κατά χρονολογική σειρά, των γεγονότων που αναφέρονται στη δράση του ανθρώπου (κοινωνία, κρατική ενότητα, οικουμενική αυτοκρατορία).
Από τις πρώτες φάσεις της προϊστορίας έως τις μέρες μας, εξετάζεται η πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική ιστορία της ανθρωπότητας, οι μεταβολές και ο τρόπος που αυτές συνέβησαν, οι προσωπικότητες που διακρίθηκαν μεταξύ των απλών ανώνυμων ανθρώπων, τα κράτη που μεσουράνησαν και χάθηκαν.
Η ακριβής πληροφορία ενισχύεται από την απλή, κατανοητή γραφή, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την πληθώρα των χαρτών και των σχεδιαγραμμάτων, τις εύστοχες αναφορές στα κλασικά κείμενα, και βοηθά τον αναγνώστη να ανακαλύψει τη γοητεία της γνώσης.

Ο τόμος ακολουθεί χρονολογική σειρά και υποδιαιρείται σε μεγάλες ιστορικές περιόδους και μεγάλους πολιτισμούς. Παρουσιάζονται και αναλύονται οι ιστορικές εξελίξεις κάθε χρονικής περιόδου κατά γεωγραφική περιοχή. Η περίοδος που εξετάζεται στον παρόντα τόμο αρχίζει από την πρώτη τεκμηριωμένη εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη και φτάνει έως την εδραίωση των μεγάλων αυτοκρατοριών στην Ευρώπη. Κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται ένα συγκεκριμένο θέμα και επικεντρώνεται στην παρουσίαση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων, των κυρίαρχων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των κορυφαίων προσωπικοτήτων.