Βιβλίο
Οι θησαυροί του Ρέμπραντ
Η ζωή και το έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου

Michiel Roscam Abbing
Μετάφραση: Ιωάννα Βετσοπούλου
Μετάφραση: Κατερίνα Δουρίδα
Ζωγράφος: Ρέμπραντ
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 66
Σχήμα: 27χ31
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-441-753-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Treasures of Rembrandt
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 49.46€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-10-2007)
Περίληψη:

O Ρέμπραντ Χάρμενσον βαν Ρέιν υπήρξε ο σπουδαιότερος ζωγράφος του Χρυσού Αιώνα της Ολλανδίας και κορυφαίος εκπρόσωπος της τέχνης του μπαρόκ, το 17ο αιώνα. Τα έργα του, από το διάσημο πίνακα "Νυχτερινή Περίπολος" έως τις πολυάριθμες προσωπογραφίες και τα χαρακτικά του, μαρτυρούν την εκπληκτική δεξιότητα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Οι πλούσια εικονογραφημένες σελίδες αυτής της έκδοσης ιχνογραφούν τη ζωή και το έργο του ακούραστου δημιουργού από το Λέιντεν, που γνώρισε διεθνή φήμη και πλούτο στο Άμστερνταμ, για να βρει, εντέλει, το θάνατο μόνος και καταχρεωμένος. Τα κείμενα συνοδεύονται από εικόνες πρωτότυπων σχεδίων και έργων που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ενώ περιλαμβάνονται περισσότερα από τριάντα έκθετα με σπάνιο αρχειακό υλικό, όπως οι σελίδες από ημερολόγιο του Ρέμπραντ, σπουδές, ληξιαρχικές πράξεις, έντυπες διαφημιστικές αναγγελίες και νομικά έγγραφα της εποχής.

Μέσα από αυτά τα άγνωστα έως πρόσφατα τεκμήρια, αναδενκνύεται το ολοκληρωμένο πορτρέτο του Ολλανδού καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα ζωντανεύει μια από τις πιο ανθηρές περιόδους στην ιστορία της ευρωπαϊκής τέχνης.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ρέμπραντ, ο αιρετικός"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"23/4/2011