Βιβλίο
Μαθήματα φυσικής για τα παιδιά των φίλων μου
Από τις σημειώσεις της Isabelle Chavannes (1907)

Μαρί Κιουρί
Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Λουζιώτης
Αθήνα
Αλεξάνδρεια
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 123
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-221-382-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Leçons de Marie Curie
Επιστήμη και Πολιτισμός
Σημειώσεις: Προοίμιο: Yves Quere. Προλεγόμενα: Helene Langevin-Joliot και Remi Langevin. Eπίμετρο: Απόσπασμα από το βιβλίο "Madame Curie" της Eve Curie.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.85€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-10-2009)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο: περιλαμβάνει τις παραδόσεις στοιχειωδών μαθημάτων φυσικής που έκανε η Μαρί Κιουρί το 1907 στην κόρη της Ιρέν και στα παιδιά διακεκριμένων συναδέλφων της, στο πλαίσιο ενός αυτοσχέδιου, προτοποριακού "εκπαιδευτικού συνεταιρισμού". Οι σημειώσεις αυτές, που ανακαλύφθηκαν σαν από θαύμα μέσα σε μια αποθήκη, είναι γραμμένες από το χέρι μιας από τις μαθήτριες της, της Ιζαμπέλ Σαβάν, και έχουν μεταγραφεί εδώ στο σύνολο τους.

Η Μαρί Κιουρί εμπνεύστηκε η ίδια αυτά τα μαθήματα που προορίζονταν για παιδιά από οκτώ ως δεκατριών χρονών. Διαυγή, συστηματικά αλλά και διασκεδαστικά, ενθαρρύνουν την προσωπική έρευνα και τον πειραματισμό. Με τη φρεσκάδα, την πρωτοτυπία και την εγκυρότητα που διατηρούν, σαν να μην έχει περάσει ένας αιώνας από τότε, θα γοητεύσουν και θα διαφωτίσουν μαθητές, δασκάλους, γονείς και ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: