Βιβλίο
Το ταξίδι του δρόμου του μεταξιού με τον Συαντζάνγκ

Σάλι Χόβεϊ Ρίγκινς
Μετάφραση: Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 484
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-3462-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Silk Road Journey with Xuanzang
Terra Incognita
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.42€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

«Μια νύχτα του 629 μ.Χ. ένας νεαρός μοναχός ονόματι Συαντζάνγκ έφυγε κρυφά από την Κίνα. [...] Τον Απρίλιο του 645, αφού διένυσε 15.000 χιλιόμετρα στην Ινδία αναζητώντας την αλήθεια, ο προσκυνητής επέστρεψε... Μια μεγάλη λιτανεία μοναχών μετέφερε τα λείψανα, τις εικόνες και τα βιβλία τα οποία είχε φέρει μαζί του από την Ινδία ο μοναχός. Η επιστροφή του ήταν η επιστροφή ενός ήρωα».

Ο Συαντζάνγκ, ο βουδιστής μοναχός που ταξίδεψε από την Κίνα ως την Ινδία στο Δρόμο του Μεταξιού τον 7ο αιώνα, είναι τόσο γνωστός στην Ασία όσο ο Μάρκο Πόλο στη Δύση. Στα δεκαέξι χρόνια που μεσολάβησαν από την αναχώρησή του μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή του το 645, ο εικοσιεπτάχρονος φυγάς είχε γίνει ο πιο γνωστός βουδιστής της Κίνας και ένας από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιώτες του κόσμου. Πολύπλευρη προσωπικότητα - τυχοδιώκτης, διανοούμενος, θεολόγος, ιερέας και πρεσβευτής -, πνεύμα ανήσυχο και οξύ, ενέπνευσε έναν κύκλο θρύλων στην Κίνα και έγινε ήρωας της λαϊκής παράδοσης.

Η Σάλι Χόβεϊ Ρίγκινς είναι η πρώτη Δυτική που ακολούθησε τα ίχνη του ταξιδιού του στο Δρόμο του Μεταξιού. Σ' αυτό το γοητευτικό οδοιπορικό, που περιλαμβάνει και πολλά στοιχεία για τα χρόνια που έζησε ο Συαντζάνγκ στην Κίνα μετά το ταξίδι, περιγράφει την εντυπωσιακή διαδρομή του μέσα στο πλαίσιο των δύο μεγάλων πολιτισμών της Ασίας - του ινδικού και του κινεζικού.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δημήτρης ΚανέλληςΤαξίδι γνώσης στα χνάρια του Σιαντζάνγκ"Ελεύθερος Τύπος"4413/10/2008
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΤο ταξίδι του δρόμου του μεταξιού με τον ΣυαντζάνγκΠεριοδικό "Τηλέραμα"29/3/2008