Βιβλίο
Οι πολεμιστές του Θεού
Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος και Σαλαντίν στην Τρίτη Σταυροφορία

James Reston, Jr.
Μεταφραστής: Χρήστος Καψάλης
Αθήνα
Ψυχογιός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 580
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-453-192-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Warriors of God: Richard the Lionheart and Saladin in the Third Crusade
Κυκλοφορεί
Τιμή: 11.10€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2010)
Περίληψη:

Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος. Βασιλιάς της Αγγλίας, αλλά με τη Γαλλία να κυλάει στις φλέβες του και να ζεσταίνει την καρδιά του. Σκληροτράχηλος πολεμιστής, άτεγκτος ηγεμόνας, θαρραλέος, οξυδερκής, καλλιεργημένος και, όπου επέλεγε, αβρός.

Σαλαντίν. Ο σουλτάνος που κατόρθωσε να ενώσει τους μουσουλμάνους α��ό την Αίγυπτο έως τον Ευφράτη. Ο ισχυρός ηγέτης που ανακατέλαβε την Ιερουσαλήμ. Πιστός δούλος του Αλλάχ, αποτελεσματικός μαχητής, διορατικός, ικανός διαπραγματευτής, δίκαιος, μεγάθυμος, ευφυής.

Οι δύο αυτές σημαντικές προσωπικότητες ήρθαν αντιμέτωπες κατά την Τρίτη Σταυροφορία (1189-1192), επιδιώκοντας -ο ένας για τη Δύση και ο άλλος για την Ανατολή- τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής, τα παράκτια οχυρά και προπάντων, την Ιερή Πόλη. Ήταν αντίπαλοι· ωστόσο, τους ένωνε αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Βρέθηκαν, συγχρόνως, στα ίδια εδάφη αλλά δε συναντήθηκαν ποτέ.

Στους σύγχρονους τους ενέπνεαν δέος· στους λαϊκούς βάρδους, τραγούδια για τα έργα και τα πάθη τους. Η Ιστορία επιφύλαξε γι' αυτούς τους Πολεμιστές του Θεού σελίδες λαμπρές, γεμάτες διθυράμβους.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Σόφη ΛούκαΟι πολεμιστές του Θεού"Βραδυνή"5327/1/2008