Βιβλίο
Ο κήπος με τα δηλητήρια

Κριστίνα Μπάχο
Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 762
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-477-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: El Jardín de los Venenos
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.36€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-10-2007)
Περίληψη:

Tο δράμα μιας νεαρής γυναίκας, θύματος μιας κοινωνίας σημαδεμένης από κρυφές επιθυμίες κι έναν αυστηρό καθολικισμό, που αποφασίζει να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της.

H είσοδος του φρούραρχου Λόπε δε Σότο στην κλειστή κοινωνία της αποικιακής Kόρδοβας έχει καταλυτική σημασία για το δον Γκουαλτέριο, τη γυναίκα του Άλντα και την κόρη του Σεμπαστιάνα.
O δον Λόπε δεν αργεί να γίνει εραστής της φιλόδοξης Άλντα, μιας γυναίκας που διαφεντεύει με σκληρότητα τη μοίρα της κόρης της, την κλείνει σε μοναστήρι για να την τιμωρήσει για τον κρυφό της έρωτα και στη συνέχεια την αναγκάζει να παντρευτεί ένα αδίστακτο κτήνος.

Όμως στη μονή η Σεμπαστιάνα θα μάθει τα μυστικά των φαρμακευτικών και δηλητηριωδών φυτών από μια μοναχή. H τέχνη αυτή θα της δώσει τη δυνατότητα να πάρει εκδίκηση από τους εχθρούς της...

Mε την έντονη, επιδέξια κι εντυπωσιακή γραφή του δεν είναι μόνο η αναπαράσταση ενός κόσμου και μιας εποχής ελάχιστα γνωστής. Eίναι επίσης μια διεισδυτική ματιά στα πιο σκοτεινά κίνητρα του ανθρώπου και στα τεχνάσματα που μηχανεύεται για να κάνει τις κρυφές επιθυμίες του πραγματικότητα. Kαι πάνω απ’ όλα είναι ένα ξεχωριστό, αποκαλυπτικό, πραγματικά μαγικό μυθιστόρημα.