Βιβλίο
Το τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ

Justin Cartwright
Μετάφραση: Διονυσία Ρώντα
Αθήνα
Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 302
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6715-29-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Song Before it is Sung
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-11-2007)
Περίληψη:

Στις 20 Ιουλίου 1944, ο Αδόλφος Χίτλερ κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από τη βόμβα που τοποθετήθηκε στο ανατολικό στρατηγείο του. Οι εμπνευστές της αποτυχημένης απόπειρας εντοπίσθηκαν και κρεμάστηκαν σε τσιγκέλια κρεοπωλείου. Οι εκτελέσεις τους κινηματογραφήθηκαν με εντολή του ίδιου του Χίτλερ. Μεταξύ των συνωμοτών ήταν και ο αριστοκρατικής καταγωγής Πρώσος Άξελ φον Γκότμπεργκ, τον οποίο κάποιοι θεωρούσαν Ναζί.

Εξήντα χρόνια μετά τον θάνατό του φον Γκότμπεργκ, ο φίλος του Ελία Μέντελ αφήνει σ' έναν μαθητή του, τον Κόνραντ Σίνιορ, ένα αρχείο προσωπικών εγγράφων και την αποστολή ν' ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη ρόλο και την εκτέλεση του φον Γκότμπεργκ. Η αναζήτηση του χαμένου φιλμ, που αποτυπώνει τις τελευταίες τραγικές στιγμές των συνωμοτών, γίνεται για τον Σίνιορ πραγματική εμμονή. Καθώς προσπαθεί να φτάσει στην άκρη του μπερδεμένου νήματος, βάζει σε κίνδυνο τις σχέσεις του και την προσωπική του ζωή.

"Το τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ" βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πηγή έμπνευσης του Καρτράιτ ήταν η φιλική σχέση ανάμεσα στον διάσημο φιλόσοφο Ησαΐα Μπερλίν και τον Γερμανό πατριώτη Άνταμ Φον Τροτ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους ναζί για τη συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ. Το μυθιστόρημα του Καρτράιτ είναι ένας στοχασμός για την αλήθεια και τις ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται σε κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: