Βιβλίο
Φύλο και εκπαίδευση
Μαθηματικά, φυσικές επιστήμες και νέες τεχνολογίες

Επιμελητής: Ελένη Ντρενογιάννη
Επιμελητής: Φανή Σέρογλου
Επιμελητής: Ευαγγελία Τρέσσου
Συλλογικό έργο
Θεόδωρος Χατζηπαντελής
Ευαγγελία Τρέσσου
Χρυσάνθη Σκουμπουρδή
Φραγκίσκος Καλαβάσης
Θωμάς Βουγιουκλής
Πηνελόπη Καμπάκη - Βουγιουκλή
Χριστίνα Κουρκουμέλη
Ελένη Σταυρίδου
Νικολέττα Σαχινίδου
Ιωάννα Παπαπάνου
Κωνσταντίνος Ραβάνης
Βασιλική Δεληγιάννη
Βασιλεία Χρηστίδου
Ελένη Δαράκη
Φανή Σέρογλου
Ελένη Χατζησάββα
Κωνσταντίνος Βρύζας
Μαρία Κορδάκη
Ιφιγένεια Μυλωνά
Άννα Χρονάκη
Ελένη Ντρενογιάννη
Φώτης Πολίτης
Γεωργία Δούβλη
Ευαγγελία Κανταρτζή
Βασιλική Πλιόγκου
κ.ά.
Αθήνα
Καλειδοσκόπιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 451
Σχήμα: 26χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7846-88-4
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 21-01-2011)
Περίληψη:

H διάσταση του φύλου στα Μαθηματικά, στις Φυσικές Επιστήμες και στις Νέες Τεχνολογίες είναι ένα θέμα για το οποίο έχει αναπτυχθεί μεγάλος προβληματισμός διεθνώς, αποτελεί αντικείμενο σημαντικού ερευνητικού ενδιαφέροντος τελευταία, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα θέμα που απασχολεί την εκπαίδευση σε πολλές χώρες εδώ και 30 χρόνια.
Η συζήτηση για το φύλο, τις θετικές επιστήμες και την εκπαίδευση έχει ως αφετηρία τις ανισότητες σε βάρος των γυναικών όσον αφορά στην πρόσβαση και στη συμμετοχή τους στη σχετική με τα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία εκπαίδευση και στο χώρο εργασίας. Τελευταία η διερεύνηση του ζητήματος αποτελεί αντικείμενο ανοικτού διεπιστημονικού διαλόγου που έχει συμβάλλει στην κατανόηση της σχέσης αυτής παρέχοντας ένα νέο εννοιολογικό και θεωρητικό πλαίσιο για τη διερεύνησή του.
Σήμερα η έμφαση της συζήτησης για τη σχέση φύλου και θετικών επιστημών τοποθετείται κυρίως στο τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να έχουμε επιτυχία στους τομείς αυτούς και στον τρόπο με τον οποίο οι φωνές των γυναικών επιστημόνων μπορούν να πλουτίσουν τη γνώση μας στα πεδία αυτά. Στη διαμόρφωση των νέων αυτών θεωρήσεων, που αποκτούν όλο και περισσότερο κοινωνικό ενδιαφέρον διεθνώς, συνέβαλε και η ανάπτυξη των Γυναικείων Σπουδών/ Σπουδών Φύλου στα πανεπιστήμια. Εξάλλου και το βιβλίο αυτό και το συμπόσιο που υπήρξε η αφετηρία του σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν.