Βιβλίο
Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα και η εποχή τους
Αριστουργήματα από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης
Klimt, Schiele, Kokoschka and Their Time: Masterpieces from the Leopold Museum, Vienna

Επιμέλεια: Έφη Ανδρεάδη
Dr Michael P. Fuhr
Έφη Ανδρεάδη
Ζωγράφος: Gustav Klimt
Ζωγράφος: Koloman Moser
Ζωγράφος: Carl Moll
Ζωγράφος: Alfred Roller
Ζωγράφος: Max Kurzweil
Ζωγράφος: Berthold Löffler
Ζωγράφος: Franz Fiebiger
Ζωγράφος: Leopold Blauensteiner
Ζωγράφος: Anton Faistauer
Ζωγράφος: Albin Egger - Lienz
Ζωγράφος: Richard Gerstl
Ζωγράφος: Egon Schiele
Ζωγράφος: Anton Kolig
Ζωγράφος: Alfons Walde
Ζωγράφος: Herbert Boeckl
Ζωγράφος: Alfred Kubin
Ζωγράφος: Max Oppenheimer
Ζωγράφος: Oscar Kokoschka
Ζωγράφος: Rudolf Wacker
Μετάφραση: Μιχάλης Ελευθερίου
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παύλου
Μετάφραση: Έφη Ανδρεάδη
Μετάφραση: Έλλη Δαβάκη
Αθήνα
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 182
Σχήμα: 30χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2007-2008
Σημειώσεις: Κατάλογος της έκθεσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταξύ 23 Οκτωβρίου - 30 Δεκεμβρίου 2007. Χαιρετισμοί: Χρήστος Δ. Λαμπράκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ΟΜΜΑ, Δρ. Ρούντολφ και Ελίζαμπετ Λέοπολντ, Μουσείο Λέοπολντ Βιέννης. Χορηγός: Εθνική Τράπεζα.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-10-2007)
Περίληψη:

[...] Για την οργάνωση της έκθεσης "Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα και η εποχή τους" στο Μέγαρο Μουσικής, είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να συνεργαστούμε με το μοναδικό Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης και προσωπικά με τον ίδιο τον Δρα Ρούντολφ Λέοπολντ, δημιουργό, μελετητή και ψυχή μιας από τις σημαντικότερες παγκοσμίως συλλογές αυτής της εποχής.
Επίσης χρωστάμε ευχαριστίες στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών της Βιέννης (ΜΑΚ), για τον δανεισμό μιας επιλογής από αφίσες της Secession, όπως και στην Osterreichische Nationalbank, για τον δανεισμό ενός έργου του Κόκοσκα.
Πιστεύουμε πως η έκθεση, όχι μόνο θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε επιτέλους τα έργα μια κορυφαίας στιγμής στην ευρωπαϊκή τέχνη, αλλά και θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την πολιτιστική ζωή της Ελλάδας.
Στους χορηγούς μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Όμιλο Λαυρεντιάδη και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης-Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, που χάρις στη γενναιοδωρία τους πραγματοποιήθηκε αυτή η έκθεση, καθώς και στη χορηγό του καταλόγου Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλονται οι πιο θερμές ευχαριστίες μας.

Χρήστος Λαμπράκης
Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


[...] Η συλλεκτική δραστηριότητα του Ρούντολφ Λέοπολντ, ο οποίος με τη βοήθεια της Δημοκρατίας της Αυστρίας και της Εθνικής Τράπεζας της Αυστρίας είχε ήδη το 1994 την ιδιωτική του συλλογή έργων τέχνης, που περιλαμβάνει πάνω από 5.000 εκθέματα, στο "Ιδιωτικό Ίδρυμα-Μουσείο Λέοπολντ".
Η συλλεκτική δραστηριότητα του Ρούντολφ Λέοπολντ, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1948, ήταν μέγιστης πολιτιστικής σπουδαιότητας: με την ευαίσθητη ματιά του μύστη και ειδήμονα, ο Ρούντολφ Λέοπολντ συγκέντρωσε κυρίως σημαντικά έργα των αρχών του 20ου αιώνα και ανακάλεσε έτσι στη μνήμη ενός ευρέος κοινού μια ένδοξη εποχή της αυστριακής τέχνης. Τα βιβλία, οι εκθέσεις και η έντονη δραστηριοποίησή του συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να κερδίσουν οι σπουδαίοι αυστριακοί καλλιτέχνες των αρχών του 20ου αιώνα και του εξπρεσιονισμού τη θέση τους πλάι στους πιο διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου. [...]

Καθηγητές Δρ. Ρούντολφ και Δρ. Ελίζαμπετ Λέοπολντ