Βιβλίο
Η μάστιγα του ναζισμού
Τα εγκλήματα πολέμου του Γ΄ Ράιχ 1939-1945

Lord Russell of Liverpool
Επιμέλεια: Δημήτριος Β. Σταυρόπουλος
Μετάφραση: Γεωργία Δημητροπούλου
Ευθύνη Σειράς: Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης
Αθήνα
Ιωλκός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 350
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-426-455-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Scourge of the Swastika: A Short History of Nazi War Crimes
Πόλεμος και Στρατηγική 12
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-01-2011)
Περίληψη:

Αυτή η πλέον τεκμηριωμένη καταγραφή των γερμανικών εγκλημάτων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αποτελεί ένα τρομερό κατηγορητήριο κατά της ναζιστικής κτηνωδίας και των τερατωδών μηχανισμών καταστολής τους οποίους δημιούργησε το Γ΄ Ράιχ και τρομοκράτησαν όλες τις κατεχόμενες περιοχές της Ευρώπης. Ο ακριβής αριθμός των εκατομμυρίων θυμάτων που δολοφόνησαν αυτοί οι απάνθρωποι μηχανισμοί μάλλον δε θα γίνει ποτέ γνωστός από την επίσημη Ιστορία.

Αντλώντας στοιχεία από γερμανικά ντοκουμέντα και γράφοντας αναπαραστατικά με την άνεση ενός απολύτως ειδικού στενά συνδεμένου με τις ίδιες τις κατηγορούσες αρχές κατά των εγκληματιών πολέμου (μιας και ο συγγραφέας υπήρξε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των βρετανικών δυνάμεων στη Γερμανία), ο Λόρδος Ράσελ του Λίβερπουλ εκθέτει την αλήθεια πίσω από τα πραγματικά ή τα φερόμενα ως τέτοια γεγονότα.

Με το ωμό και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα σκληρό κείμενο της "Μάστιγας του Ναζισμού" εξετάζει τα βασικά εργαλεία της τυραννίας και της καταπίεσης του χιτλερικού καθεστώτος -τα SS, την Γκεστάπο και τις ίδιες τις δυνάμεις της Βέρμαχτ. Αναλύει τα γερμανικό εγκλήματα σε βάρος των αιχμαλώτων πολέμου και σε καταπάτηση όλων των διεθνών συνθηκών. Προβάλλει τις γερμανικές ακρότητες του ναυτικού ακόμη και στα διεθνή ύδατα. Και περιγράφει συγκλονιστικά τα εγκλήματα σε Βάρος του άμαχου πληθυσμού, την καταναγκαστική εργασία που αναβίωσε τους αιώνες της σκληρότερης δουλείας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη διαδικασία βιομηχανοποιημένου θανάτου που αποκαλούνταν η "Τελική Λύση" του Εβραϊκού Ζητήματος.

Το πιο πολυδιαβασμένο μεταπολεμικά βιβλίο σχετικά με τις γερμανικές φρικαλεότητες εκδίδεται τώρα μεταφρασμένο και στα ελληνικά, εμπλουτισμένο με ειδικό βιβλιογραφικό επίμετρο για τα εγκλήματα των δυνάμεων κατοχής στο ελληνικό έδαφος.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Περικλής ΚοροβέσηςH πανούκλα του ναζισμού"Εφημερίδα των Συντακτών"28/9/2013
Φίλιππος ΠανταζήςΤα γερμανικά εγκλήματα πολέμου"Αδέσμευτος του Ρίζου"19/6/2011
Δημήτρης ΜουρατίδηςΗ μάστιγα του ναζισμούΠεριοδικό "Index"23Ιούνιος 2008
Διονύσης Ν. ΜουσμούτηςΗ μάστιγα του ναζισμούΠεριοδικό "Ιστορία"478Απρίλιος 2008
Φοίβος ΟικονομίδηςΗ μάστιγα του πολέμου και της βίας"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"493247/3/2008
Σόφη ΛούκαΗ μάστιγα του ναζισμού"Βραδυνή"5324/2/2008
Ευμορφία Ζήση''Μια πλήρως οργανωμένη δύναμη-Ένα ανηλεές σπαθί χωρίς τιμή και δικαιοσύνη''www.diavasame.grΦεβρουάριος 2008
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΗ μάστιγα του Ναζισμού"Εστία"612/1/2008