Βιβλίο
Τι πιστεύουν οι Βουδιστές;

Tony Morris
Μετάφραση: Νίκος Κουφάκης
Αθήνα
Ορφέας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 130
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89631-5-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: What do Buddhists Believe?
Τι Πιστεύουμε;
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.13€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-11-2007)
Περίληψη:

Τι πιστεύουν οι Βουδιστές;

Αυτό στο οποίο πιστεύουμε καθορίζει το ποιοι είμαστε, στα μάτια τα δικά μας και των άλλων. Το "Τι πιστεύουμε;" είναι μια νέα σειρά που παρουσιάζει διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων από όλο τον κόσμο σε ζωντανά, κατανοητά και ευσύνοπτα βιβλιαράκια, τα οποία δεν κάνουν κήρυγμα ούτε προσπαθούν να προσηλυτίσουν - αλλά αντίθετα περιγράφουν τον τρόπο που οι πεποιθήσεις επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πιστών.

«Πιστεύω ότι κάθε ανθρώπινο πλάσμα έχει μια εσωτερική επιθυμία για ευτυχία και δεν επιθυμεί να
υποφέρει. Πιστεύω, επίσης, ότι ο αληθινός σκοπός της ζωής είναι να βιώσουμε αυτή την ευτυχία.»

Δαλάι Λάμα

Ο Βουδισμός είναι μία από τις παλαιότερες και τις πιο διαδεδομένες πίστεις στον κόσμο. Κυριολεκτικά άγνωστος εκτός Ασίας μέχρι τον περασμένο αιώνα, είναι τώρα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θρησκείες στη Δύση και διαθέτει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο πιστούς ανά τον κόσμο. Τι είναι εκείνο που καθιστά το Βουδισμό τόσο ελκυστικό, σε μια εποχή που ο κόσμος στρέφει τα νώτα του στις οργανωμένες θρησκείες;

Τα διδάγματα του Βουδισμού είναι πολλά και ποικίλα και έχουν μια καλά αναπτυγμένη φιλοσοφική και μυστικιστική διάσταση· αλλά στον πυρήνα του υπάρχει μια απλή ομάδα προτάσεων και πρακτικών, σχεδιασμένες να ικανοποιήσουν τις κοινές, καθημερινές ανάγκες του μέσου ανθρώπου: πώς να ζήσει μια συμπονετική, δημιουργική, σοφή και, πάνω απ' όλα, ευτυχισμένη ζωή.