Βιβλίο
Τι πιστεύουν οι Μουσουλμάνοι;

Ziauddin Sardar
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Ευθύνη Σειράς: Tonny Morris
Αθήνα
Ορφέας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 174
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89162-7-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: What Do Muslims Believe?
Τι Πιστεύουμε
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.13€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-11-2007)
Περίληψη:

Αυτό στο οποίο πιστεύουμε καθορίζει το ποιοι είμαστε, στα μάτια τα δικά μας και των άλλων. Το "Τι πιστεύουμε;" είναι μια νέα σειρά που παρουσιάζει διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων από όλο τον κόσμο σε ζωντανά, κατανοητά και ευσύνοπτα βιβλιαράκια, τα οποία δεν κάνουν κήρυγμα ούτε προσπαθούν να προσηλυτίσουν -αλλά αντίθετα περιγράφουν τον τρόπο που οι πεποιθήσεις επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πιστών.

Ο Ισλαμισμός είναι μία από τις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες στον κόσμο. Οι διδαχές του δίνουν έμφαση στην ενότητα, την ταπεινότητα, τη συγχώρεση και την αγάπη του Θεού. Το Κοράνι τραγουδάει τις αρετές της γνώσης και της λογικότητας. Η ζωή του Μωάμεθ αποδεικνύει τη σπουδαιότητα της ανοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αδελφοσύνης. Στο Σουφισμό, το Ισλάμ παρουσιάζει ένα μυστικιστικό σύστημα που στηρίζεται στην αγάπη και την αφοσίωση. Τότε, πώς γίνεται να συνδέεται ο Ισλαμισμός με το μίσος, τη βία, το πείσμα και τη μισαλλοδοξία;

Ο Ζιαουντίν Σαρντάρ (Ziauddin Sardar) εξετάζει τις γνήσιες διδαχές του Ισλαμισμού και εξερευνά την πραγματικότητα του μουσουλμανικού κόσμου σήμερα. Δίνοντας έμφαση στην ποικιλομορφία του Ισλαμισμού και των ιδανικών του, καθορίζει το ρόλο που διαδραματίζει το Ισλάμ στη ζωή του συνηθισμένου μωαμεθανού και δείχνει πώς οι ισλαμικές πεποιθήσεις και πρακτικές βοηθούν τους μουσουλμάνους να καταλάβουν τον σύγχρονο κόσμο.