Βιβλίο
Τι πιστεύουν οι Χριστιανοί;

Malcom Guite
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Αθήνα
Ορφέας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 162
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89631-2-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: What do Christians Believe?
Τι Πιστεύουμε
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.13€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-11-2007)
Περίληψη:

Αυτό στο οποίο πιστεύουμε καθορίζ��ι το ποιοι είμαστε, στα μάτια τα δικά μας και των άλλων. Το "Τι πιστεύουμε;" είναι μια νέα σειρά που παρουσιάζει διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων από όλο τον κόσμο σε ζωντανά, κατανοητά και ευσύνοπτα βιβλιαράκια, τα οποία δεν κάνουν κήρυγμα ούτε προσπαθούν να προσηλυτίσουν - αλλά αντίθετα περιγράφουν τον τρόπο που οι πεποιθήσεις επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πιστών.

"εντολήν καινήν δίδωμι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους· καθώς ηγάπησα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους."
«Σας δίνω μια νέα εντολή, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Όπως σας αγάπησα εγώ, να αγαπάτε
κι εσείς ο ένας τον άλλο».

Ιησούς Χριστός

Ο χριστιανισμός ξεπήδησε από μια μειονοτική θρησκευτική ομάδα μέσα από τον ιουδαϊσμό, για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου. Αυτό που ξεκίνησε σαν μια μικρή ομάδα ανθρώπων με κοινό υπόβαθρο είναι τώρα ένα κίνημα που αγκαλιάζει πολλές διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, και έχει να παρουσιάσει μια εκπληκτικά μεγάλη ποικιλία πρακτικών και ερμηνειών.

Πάντως όλοι οι χριστιανοί έχουν μια κοινή βάση πίστης την οποία ενέπνευσε ο βίος και οι διδαχές ενός ξυλουργού από τη Ναζαρέτ. Πώς συνέβη αυτό; Το βιβλίο του Malcom Guite δείχνει πώς ο ίδιος ο Ιησούς ανέδειξε την αγάπη ως το ουσιαστικό στοιχείο της χριστιανικής διδασκαλίας και της καθημερινής ζωής.