Βιβλίο
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Περισσότερες από 200 μαρτυρίες ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν ή έζησαν από κοντά την κορυφαία πολεμική σύρραξη του 20ού αιώνα

Επιμέλεια: Τζον Ε. Λιούις
Μετάφραση: Διονυσία Ρώντα
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 743
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-3478-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Mammoth Book of How it Happened World War II
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-01-2012)
Περίληψη:

Με περισσότερους από 50 εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος (1939-1945) έχει καταγραφεί στην Ιστορία ως η πιο καταστροφική σύρραξη. Ο συγγραφέας και ερευνητής Jon E. Lewis παρουσιάζει ένα μοναδικό ντοκουμέντο: περισσότερες από 200 μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, μεταφέροντας τα συναισθήματα όσων βίωσαν τον όλεθρο του πολέμου.

Μαρτυρίες κορυφαίων αξιωματικών αλλά και απλών ανθρώπων, ημερολόγια στρατιωτών, πολεμικές ανταποκρίσεις, εικόνες από την εμπόλεμη ζώνη ή από τα μετόπισθεν: το γράμμα ενός εκπαιδευόμενου Γερμανού πυροβολητή στον πατέρα του· η διάβαση του Μεύση από τον στρατηγό Ρόμελ· ο σφοδρός βομβαρδισμός του Λονδίνου μέσα από το ημερολόγιο της Βιρτζίνιας Γουλφ· ένας μηχανικός σε γερμανική κατασκευαστική εταιρία στην Ουκρανία περιγράφει εκτέλεση Εβραίων από τα Ες Ες· ο διάσημος συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ περιγράφει την απόβαση στο Σαλέρνο ως πολεμικός ανταποκριτής της Herald Tribune· η επιστολή ενός Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στον Τίτο· μια νοικοκυρά αφηγείται το βομβαρδισμό του Αμβούργου· η καρτ ποστάλ ενός Βρετανού αιχμάλωτου πολέμου των Ιαπώνων στην Ταϊβάν.

Ένα συγκλονιστικό πολεμικό χρονικό, αποκαλυπτικό όχι μόνο για την κορυφαία πολεμική σύρραξη του 20ού αιώνα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε τη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ξένη Δ. Μπαλωτή«Πατήρ πάντων...»Περιοδικό "Διαβάζω"485100Μάιος 2008