Βιβλίο
Απόσταγμα ζωής, ούζο Βαρβαγιάννη
Distillation of Life, Ouzo Barbayanni

Γιώργος Α. Γιαννακόπουλος
Μετάφραση: Τζούντυ Γιαννακοπούλου
Φωτογράφος: Γιάννης Γιαννέλος
Αθήνα
Ελληνικές Ομοιογραφικές Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 211
Σχήμα: 28χ27
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89349-1-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Σελίδες ποτισμένες με ούζο.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 62.03€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-11-2007)
Περίληψη:

Ήταν γύρω στα 1860 όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Νησί πλούσιο κι ευλογημένο η Λέσβος, με εύφορη γη, εξαιρετικό κλίμα και άφθονα νερά που έδιναν ζωή σε μια αξεπέραστη ποικιλία γλυκάνισου και σ' εκατοντάδες σπάνια αρωματικά φυτά.

Σ' αυτή τη γη, ο χαρισματικός δημιουργός ξεκίνησε τη διαδικασία της πρώτης απόσταξης και την παραγωγή του άριστης ποιότητας ούζου, φορτωμένος με την εμπειρία και τη γνώση της απόσταξης από την Οδησσό της Ρωσίας.

Σήμερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση.

Πιστοί φύλακες της παράδοσης των 140 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης. Με πολλή αγάπη και μεράκι, τα μέλη της οικογένειας επιλέγουν προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά και παρακολουθούν με ιδιαίτερη φροντίδα τη διαδικασία απόσταξης, που γίνεται με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο.

Το πάθος πέντε γενεών της οικογένειας Βαρβαγιάννη για την κατάκτηση του τέλειου στην υπηρεσία της γεύσης, αλλά και η τήρηση των παλαιών τεχνικών απόσταξης, έχουν σαν αποτέλεσμα το όνομα του οίκου Βαρβαγιάννη να ταυτίζεται παγκοσμίως με το όνομα του πιο εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου.

Η επιτυχία του Ούζου Βαρβαγιάννη οφείλεται στην καλά κρυμμένη οικογενειακή συνταγή, η οποία δίνει την ποιότητα και τη μοναδική γεύση του εδώ και πέντε γενιές.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
ΔειπνητήςΣαν τον πάγο μες στο ούζο..."Ελευθεροτυπία"26/6/2010
Διονύσης Ν. ΜουσμούτηςΑπόσταγμα ζωής, ούζο ΒαρβαγιάννηΠεριοδικό "Ιστορία"481Ιούλιος 2008
Μάνια ΣτάικουΞετυλίγοντας τα μυστικά του ούζου"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"4424/5/2008
Δέσποινα ΚονταράκηΣελίδες που μυρίζουν... Γλυκάνισο"Απογευματινή"4011/5/2008